Stadswinkel Veenendaal

Op zoek naar een cadeautje? Kom dan eens een kijkje nemen bij De Stadswinkel in De Cultuurfabriek!

Assortiment

Bij de Stadswinkel kun je – net als voorheen bij de VVV - terecht voor (toeristische) informatie over Veenendaal en omgeving en natuurlijk ook voor de bekende cadeaubonnen zoals VVV-bonnen en Podiumbonnen. Daarnaast fungeert de Stadswinkel als galerie voor lokale kunstenaars en museumwinkel. Een winkel van en voor Veenendaal en de regio dus, in de dynamische omgeving van De Cultuurfabriek.

Veens schaapje

Alle Veenendalers kennen ze wel, de stenen schapen die onder de Van Kreel-poort staan en liggen. Stadswinkel Veenendaal is het exclusieve verkooppunt van de miniatuurversie van deze schapen. Dit Veense schaapje is er in twee versies: een ram en een ooij, prijs €19,95.

Stadswandeling

Nieuwsgierig naar het ontstaan van Veenendaal? Naar de herkomst van de naam van het Zwaaiplein en het Verlaat? Benieuwd waarom de Oude Kerk op de markt staat en niet op een andere plek in Veenendaal? Ooit geweten dat de Hoofdstraat een sloot was? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u antwoord tijdens de twee maal per maand te houden stadswandelingen in het centrum van Veenendaal. In anderhalf uur wordt de geschiedenis van Veenendaal op boeiende wijze voor u blootgelegd. Bekende Veenendaler Jaap Pilon leidt bezoekers rond.

Stadswinkel Veenendaal is telefonisch bereikbaar via t (0318) 59 11 38.

Nieuws over de Stadswinkel kun je volgen via facebook en via de tweets van de bibliotheek.

Openinstijden

Stadswinkel Veenendaal is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10 tot 17 uur.