Muziek aan het Plein: Viride Kwartet

12 november 2022 | 12.30 - 13.30 uur | Spectrum

Kosten: €5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

We vieren samen met De Muzen een muzikaal feest met Muziek aan het Plein: een serie van lunchpauzeconcerten van topmusici in De Cultuurfabriek en Spectrum.

Koop een ticket

Op zaterdag 12 november treedt het Viride kwartet met een veelzijdig, muzikaal programma op in Spectrum.

Viride Kwartet

Het Viride Kwartet is gevormd in 2017 en bestaat uit violisten Salomé Bonnema (2001) en Nadia ten Kate (2000), altviolist Sedna Heitzman (2000) en cellist Jurre Koopmans (2002). Ze hebben elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag leren kennen. De afgelopen jaren heeft het Viride Kwartet veel inspirerende lessen kunnen volgen bij o.a. leden van het Matangi Quartet, het Dudok Quartet Amsterdam, Cuarteto Quiroga, Cuarteto Casals en het Jerusalem Quartet.Het kwartet won in 2018 de tweede prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en in 2019 ontvingen ze een trijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds.

Ook hebben ze deelgenomen aan meerdere cursussen en festivals zoals het Orlando Festival, Festival Jong Talent in Schiermonnikoog, Crans Montana Classics, en de Zeister Muziekdagen. In de periode van 2019 tot heden zijn zij ook ‘quartet-in-residence’ bij de Zeister Muziekdagen en hebben daardoor de mogelijkheid nauw samen te werken en regelmatig les te krijgen van het gerenommeerde Jerusalem Quartet.

Het Viride Kwartet probeert een zo divers mogelijk repertoire ten gehore te brengen. Zo zijn ze in februari 2020 naar Wenen gereisd om zich, in het Schoenberg Center en het oude huis van Arnold Schoenberg in Mödling, samen met altviolist Henk Guittart te verdiepen in de muziek van Arnold Schoenberg. Ook brengt het kwartet graag muziek van Nederlandse bodem ten gehore, zoals de muziek van Willem Pijper. In oktober 2022 hebben zij dan ook, in samenwerking met het Matangi
Quartet en regisseur Robin Coops, een ‘theatraal herdenkingsconcert’ gegeven in het teken van deze Nederlandse componist, in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam. In oktober 2021 heeft Viride een wereldpremière ten gehore gebracht tijdens het Unheard Music Festival: ‘TranscenDance’, speciaal geschreven voor deze gelegenheid door componiste Kate Moore.

Verschillende keren heeft het Viride Kwartet mogen optreden tijdens het televisieprogramma Podium Witteman, en hun concerten zijn ook al vaker live uitgezonden op NPO Radio 4. Eveneens hebben ze concerten kunnen geven in allerlei beroemde zalen in Nederland, zoals het Koninklijk Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen en Muziekgebouw Eindhoven.

Aanmelden

Dit lunchconcert vindt plaats op zaterdag 12 november van 12:30 tot 13:30 in Spectrum. Een ticket kost €5. Koop een ticket via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.