Cursus: Boetseren

30 oktober 2020 | 5 lessen | vrijdagochtend 10:15 - 12:45 uur

Kosten: €183

Werk je graag met klei? Of wil je graag de kunst van het boetseren leren? Doe mee met deze vijfdaagse boetseercursus en creëer je eigen unieke beeld.

Wat ga je doen?

In deze cursus maak je kennis met verschillende boetseertechnieken in allerlei praktische opdrachten, waarbij altijd ruimte is voor een creatieve interpretatie. Je leert omgaan met verschillende soorten klei en krijg inzicht in handige basisvormen, zoals een duimenpotje.

Naast de techniek is er veel ruimte voor eigen creatieve input en ligt de nadruk op het plezier in (samen) creatief bezig zijn. De boetseerwerkjes die je in deze cursus maakt worden gestookt in een keramiekoven, zodat je ze zelf kan gebruiken of tentoonstellen.
 

Over de docent

Mariëlle Wintgens is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een nét iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit vijf lessen op de vrijdagochtend, van 10.15 - 12.45 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €183, materiaalkosten zijn inclusief.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.