Maak je eigen familiewapen

10 oktober 2020 | 13:00 - 17:00 uur | FabLab | voor kinderen vanaf 8 jaar

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Alle belangrijke families hadden vroeger een familiewapen. Wil jij er ook een? Kom er eentje maken met de lasersnijders in ons FabLab!

Familiewapens in het FabLab

Familiewapens waren vroeger een soort logo waar iedereen hen aan kon herkennen en die op het schild van ridders stond. Op zaterdag 10 oktober is er een workshop in het FabLab waar kinderen (vanaf 8 jaar) hun eigen familiewapen kunnen maken. Dit wapen wordt gesneden en gegraveerd in triplex.

Voordat je in het FabLab aan de slag gaat met de lasersnijders krijg je eerst een korte uitleg over familiewapens. Hierna ga je zelf je eigen familiewapen ontwerpen. Deze tekening zetten we om naar een ontwerp voor de lasersnijder. Je gaat daarna het wapen verder graveren en snijden.

Reserveer je plek!

Op zaterdag 10 oktober vieren we dat De Cultuurfabriek 10 jaar bestaat. Tegelijkertijd is het ook nog eens Kinderboekenweek, dus dat is dubbel feest! Deze workshop is daarom helemaal gratis. Je kunt alleen niet zomaar binnenlopen. Reserveer jouw plek online of bij de klantenservice in De Cultuurfabriek.