Speurtocht in de Bieb!

10 oktober 2020 | van 10:00 - 17:00 uur

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Speur mee in de Bieb! Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar (en hun ouders) is er een speciale letterspeurtocht georganiseerd. Kunnen jullie alle letters vinden?

Op zaterdag 10 oktober vieren we dat De Cultuurfabriek 10 jaar bestaat. Tegelijkertijd is het ook nog eens Kinderboekenweek, dus dat is dubbel feest!

Op de jeugdafdeling is een letterspeurtocht uitgezet. Er is geen vaste starttijd, je kunt beginnen wanneer je wilt. Kom langs op de jeugdafdeling om de speurtocht op te halen.

Samenwerking Taalhuis

De letterspeurtocht wordt georganiseerd in samenwerking met Taalhuis Veenendaal. De speurtocht zal daarom in verschillende talen worden aangeboden, naast Nederlands is de tekst ook in het Arabisch, Hebreeuws en Engels te lezen.

Kinderen uit groep 3 en 4 kunnen door de korte zinnen misschien zelf al de speurtocht-opdrachten lezen. Ouders kunnen door de vertaalde tekst goed helpen en de voorleesverhaaltjes in hun eigen moedertaal voorlezen.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen een vreemde taal sneller oppikken vanuit een stevige (moedertaal)balans. Ook voorlezen wordt dus aangeraden in de taal die de ouder het makkelijkst kan spreken en lezen. Het belangrijkst is het plezier dat je samen hebt tijdens het (voor)lezen!