Engels A2: deel 2

23 september 2021 | 20 lessen | donderdag| 18.45 - 20.15 uur

Kosten: €245

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer de basis van de Engelse taal te beheersen; één van de meest gesproken talen ter wereld. Dit is niet alleen handig tijdens vakanties, maar ook voor tijdens je studie of werk!

Schrijf je in

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die eerder de cursus Engels A1 hebben gevolgd of elders deze basiskennis hebben opgedaan. De cursus is in twee delen gesplitst, aan het eind van deel 2 heb je niveau A2 van het ERK bereikt.

Aan de hand van allerlei praktische situaties leer je vloeiend Engels spreken en wordt er ook gewerkt aan schrijven en grammatica. We gebruiken hiervoor een tekst- en werkboek (methode Oxford Navigate A2 Elementary). Met het werkboek ga je ook thuis verder aan de slag.

Inschrijven bij deel 1 of 2? Je instroomniveau wordt bepaald door een online toets.

Methode
We gebruiken voor deze cursus tekst- en werkboek van methode Oxford Navigate A2 Elementary waarbij elk hoofdstuk een eigen thema heeft. Omdat je al een beetje Engels kunt spreken ga je in dit deel je kennis uitbreiden en meer vertrouwen krijgen in o.a. Engels spreken. Dit kan alleen door veel te oefenen. In de les spreken we daarom zoveel mogelijk Engels, maar de uitleg wordt ook in het Nederlands gegeven omdat het nog moeilijk is om alles te begrijpen in Engels.

Tijdens de cursus werk je veel samen met de andere cursisten en leer je veel van elkaar. Het is een vertrouwde plek om je uitspraak te verbeteren, je hoeft dus niet bang te zijn om fouten te maken, het gaat immers ook om plezier! Thuis werk je verder met je werkboek en luisterfragmenten.

Over de docent

Mijn naam is Pernille Poulsen. Ik ben half Engels / half Deens en ben opgegroeid in Engeland. Inmiddels woon ik al 20 jaar in Nederland, ben getrouwd en heb een dochter van 12 jaar. Na mijn talenstudie heb ik gewerkt in de IT en bij een uitgever. De laatste 10 jaar ben ik als docent Engels gaan werken. Ik geef les aan jong en oud, groepslessen en maatwerk. Je leert meer over mij tijdens de lessen! Voor mij is een taal leren veel meer dan alleen alleen vocabulaire en grammatica. Het is ook heel belangrijk om enthousiast te zijn en te genieten van de taal die je wilt leren. Ik streef ernaar een vertrouwde sfeer in de klas te maken, waarin je je op je gemak voelt om te oefenen en je ook van je fouten kunt leren. We zullen samen je doelen bespreken en ik help je graag om jouw doel te bereiken.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 20 lessen op donderdagavond, van 18.45 tot 20.15 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €245.

Meer informatie vind je via de oranje knop bovenaan, inschrijven kan via die link of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.