Voorleesfeest met apps

21 juli 2021 | 10.30 uur | in de Cultuurfabriek | 4 t/m 7 jaar

Kosten: Gratis

Kinderverhalen komen tot leven met verschillende apps. Tijdens dit voorleestfeest willen we ouders en kinderen kennis laten maken met de digitale mogelijkheden bij (voor)lezen, zoals Voorleeshoek, Bereslim en apps bij boeken.

Wat gaan we doen?

Tijdens dit voorleesfeest laten we kinderen kennismaken met de grappige robot; Blue-Bot en de bijbehorende prentenboeken en matten. Door de Blue-bot instructies te geven, kan hij bewegen en vertelt hij een verhaal. Zo kan hij bijvoorbeeld het verhaal vertellen van de populaire prentenboeken 'Rupsje Nooitgenoeg' en 'Een huis voor Harry'.

Ook laten we ouders kennismaken met diverse apps die gebruikt kunnen worden naast een prentenboek. Zo kun je door middel van een app het prentenboek 'Het wilde dieren orkest' tot leven laten komen met muziek en kun je bij het prentenboek 'Een huis voor Harry' het katje tot leven laten komen door middel van beweging en voorlezen vanuit de app.

Kinderen kunnen ook Quiver kleurplaten kleuren waarbij de kleurplaat tot leven komt met de bijbehorende app.  

Praktisch

Het voorleesfeest met apps is voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en vindt plaats op woensdag 21 juli om 10.30 uur in de Cultuurfabriek.

Dit voorleestfeest is gratis.

Meld jezelf wel even aan, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Per ouder mag je maximaal 2 kinderen meenemen.
Aanmelden kan bij de servicebalie of via de oranje knop hierboven!