Workshop: Diertje beeldhouwen in speksteen

26 januari 2022 | woensdagavond | 19.00 - 21.30 uur

Kosten: € 45

Ontdek de wereld van steen en leer de kunst van het weghalen, zodat er een unieke vorm overblijft. In deze workshop maak je zelf een diertje van steen om mee naar huis te nemen.

Wat ga je doen?

In deze workshop voor beginners werken we met speksteen, één van de zachtste steensoorten die er is. Vanwege deze kwaliteit is speksteen uitermate geschikt voor beginners, die er al snel een mooi kunstwerk van kunnen maken.

Je leert niet alleen hoe je speksteen kan manipuleren tot een mooi beeld, maar ook hoe je op een creatieve manier allerlei vormen in het steen kan zien voordat je ook maar begonnen bent met raspen, vijlen of schuren. Zo verschijnt er in deze workshop een verfijnd beeldje van een dier uit jouw stukje speksteen.

Aan het eind van de workshop worden alle beeldjes gedroogd en in de was gezet, zodat je een prachtig kunstwerkje hebt om mee naar huis te nemen.

Over de docent

Mariëlle Wintgens is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een nét iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op woensdagavond 26 januari van 19.00 - 21.30 uur in De Cultuurfabriek. Meedoen kost slechts €45,- incl. materiaalkosten.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.