Cursus stamboomonderzoek: waar kom jij vandaan?

5 maart 2021 | 4 lessen | vrijdagochtend (om de week) 10:15 - 12:15 uur

Kosten: €79

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Door verlenging van de landelijke coronamaatregelen kan deze cursus nu helaas niet doorgaan. We doen ons best om zoveel mogelijk te verplaatsen naar een andere datum of vorm. Al ingeschreven? We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat ga je doen?

Weet jij al wie je overgrootouders of nog verdere voorouders waren? Vaak weten we niet veel van onze familiegeschiedenis, maar het is makkelijker dan gedacht om deze te onderzoeken.

Genealogie, de speurtocht naar onze voorouders en hun geschiedenis, is een fascinerende én gezellige hobby. Het is heel bijzonder om te ontdekken van wie je afstamt, wat zij allemaal hebben meegemaakt, en wat voor rol ze hebben gespeeld in de maatschappij. Misschien hebben we niet allemaal een wereldberoemde voorouder, maar bijna iedereen heeft wel een stel opvallende personen in zijn of haar familiegeschiedenis.

In deze cursus van vier ochtenden leer je hoe je je stamboom kunt uitzoeken. Via handige computerprogramma’s en zoekmachines ontdek je hoe je snel al veel voorouders kan opsporen. In de laatste les duiken we ook in het gemeentearchief van Veenendaal, om zo tot nog meer persoonlijke en bijzondere verhalen te komen.
 

Over de docent

Willem van Maren heeft na een loopbaan als topograaf een studie Cultuurwetenschappen afgerond met een scriptie over een Utrechtse familie in de middeleeuwen. Hij heeft al tientallen jaren ervaring met genealogisch onderzoek en het gebruik van digitale middelen hiervoor.

Willem is daarnaast achttien jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Genealogische Vereniging in Amersfoort en is hij nog altijd actief op het gebied van regionaal historisch onderzoek.
 

Praktisch

Deze cursus bestaat uit vier lessen (om de week) op de vrijdagochtend, van 10.15 - 12.15 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €79.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.