Cursus stamboomonderzoek: waar kom jij vandaan?

3 november 2021 | 4 lessen | woensdagavond (om de week) | 19.00 - 21.00 uur

Kosten: €83

Weet jij wie je overgrootouders of nog verdere voorouders waren? Vaak weten we niet veel van onze familiegeschiedenis, maar het is makkelijker dan gedacht om deze te onderzoeken.

Wat ga je doen?

Genealogie, de speurtocht naar onze voorouders en hun geschiedenis, is een fascinerende én gezellige hobby. Het is heel bijzonder om te ontdekken van wie je afstamt, wat zij allemaal hebben meegemaakt, en wat voor rol ze hebben gespeeld in de maatschappij. Misschien hebben we niet allemaal een wereldberoemde voorouder, maar bijna iedereen heeft wel een stel opvallende personen in zijn of haar familiegeschiedenis.

In deze cursus van vier ochtenden leer je hoe je je stamboom kunt uitzoeken. Via handige computerprogramma’s en zoekmachines ontdek je hoe je snel al veel voorouders kan opsporen. In de laatste les duiken we ook in het gemeentearchief van Veenendaal, om zo tot nog meer persoonlijke en bijzondere verhalen te komen.

Over de docent

Willem van Maren heeft na een loopbaan als topograaf een studie Cultuurwetenschappen afgerond met een scriptie over een Utrechtse familie in de middeleeuwen. Hij heeft al tientallen jaren ervaring met genealogisch onderzoek en het gebruik van digitale middelen hiervoor.

Willem is daarnaast achttien jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Genealogische Vereniging in Amersfoort en is hij nog altijd actief op het gebied van regionaal historisch onderzoek.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit vier lessen (om de week) op de woensdagavond, van 19.00 - 21.00 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €83.

Je hebt voor toegang tot De Cultuurfabriek en cursussen en workshops geen Corona toegangsbewijs nodig!

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.