Cursus: Landschap schilderen in de open lucht

10 juli 2021 t/m 31 juli 2021 | 4 lessen | zaterdagmiddag | 13:30 - 15:30 uur | bezoekerscentrum Grebbelinie

Kosten: €78,00 en evt. materiaalkosten €20,00

Als je buiten schildert, ‘plein-air’, dan zit je letterlijk in je onderwerp. Op een krukje met een veldezel schilder je dat wat je driedimensionaal voor je ziet. Er zit niks tussen jou en het landschap: geen foto, geen beeldscherm. Leer met deze cursus in 4 lessen een prachtig schilderij te maken van een buiten landschap.

Wat ga je doen?

In een korte (zomer)cursus wordt de basistechniek van het landschap-schilderen behandeld. Grote lijnen en detail, warme en koele kleuren, perspectief , materiaalgebruik, technische tips en noem maar op. Je gaat direct naar een mooie plek, waar je vervolgens zelf kiest wat er geschilderd gaat worden. De docent komt regelmatig langs om advies te geven.

Je schildert met acryl- of olieverf. Er is een veldezel voor jou aanwezig, maar je wordt verzocht om zelf een stoel of kruk mee te nemen (niet te laag, want je moet rechtop kunnen zitten).

Bij regen wordt de les verzet en bij zonnig weer wordt aangeraden een hoed op te zetten.

Over de docent

Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.
Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 4 lessen op zaterdagmiddag van 13:30-15:30 uur en vindt plaats op de data 10, 17, 24 en 31 juli. Houd ook 7 augustus vrij als reservedatum i.v.m. regen. De kosten voor de cursus zijn € 78,00 en eventuele materiaalkosten bedragen €20,-.

Deze cursus vindt plaats op buitenlocatie; bezoekerscentrum Grebbelinie.

Schrijf je in via de oranje knop boven of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.