Dag van de Geschiedenis

30 oktober 2021 | 13:00 - 17:00 | De Cultuurfabriek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 30 oktober vieren we de Dag van de geschiedenis met allerlei gratis activiteiten overal in De Cultuurfabriek. Kom langs en geniet van het thema 'Aan het werk'.

Ontdek van 13:00 t/m 17:00 uur allerlei oude en nieuwe beroepen en probeer ze zelf uit! De Cultuurfabriek staat vol met oude ambachten; van een demonstratie sigaren maken tot een workshop vilten. Bij elk beroep kunnen kinderen een stempel verdienen. Verzamel jij ze allemaal?

Ontdek met historisch filmmateriaal hoe Veenendaal is veranderd door de jaren heen, ga mee op een rondleiding door het museum of bewonder alle oude arbeiderskleding. Er is genoeg te doen tijdens de Dag van de Geschiedenis!

Vraag plaatjes aan bij Veenendaals levende jukebox DJ Conga en dans gezellig mee met de leukste arbeidsvitamines. We gaan back to the seventies met bekende liedjes en mee kan neuriën zoals ABBA, Neil Diamond, Stevie Wonder, Diana Ross en nog veel meer!

Op de Dag van de Geschiedenis zijn er twee exposities te bewonderen. Voor de Reizende Tentoonstelling zijn Veense ouderen geïnterviewd over het beroep dat ze vroeger hadden. Uit deze verhalen zijn zes beroepen geselecteerd: kledingmaker, dienstmeisje, wolspinner, sigarenmaker en werken op een boerderij en bij een ijzerfabriek. Voor elk beroep is er vervolgens iemand gezocht die het leuk vond om over dit beroep te vertellen. Zes lokale kunstenaars werkten de verhalen van ouderen uit tot zes kunstwerken. De expositie 'Eerste generatie Marokkaanse Veenendalers in beeld' laat foto- en filmmateriaal zien van Marokkaanse gastarbeiders van het eerste uur.