Kindervoorstelling: De Krekel en de Mier

20 november 2021 | zaterdagmiddag | 14.00 - 14.45 uur | Zaal 1

Kosten: Gratis | Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Krekel en de Mier; een beeldende voorstelling over de waarde van vriendschap en het maken van persoonlijke keuzes. Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine.

Reserveer een gratis ticket

Deze activiteit is onderdeel van het jubileumfeest '70 jaar Bibliotheek Veenendaal'.

De Krekel en de Mier

Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine

Avond na avond zingt heer Krekel het hoogste lied op de heuvel in het bos. Iedereen vindt het prachtig en avond na avond komen ze luisteren. Alleen vrouw Mier komt nooit bij heer Krekel. Zij heeft het druk, veel te druk. Schoonmaken, wassen, voedsel verzamelen, iets waar heer Krekel geen moment mee bezig is.

Zo gaat de zomer voorbij en maakt plaats voor herfst en winter. Heer Krekel heeft honger en hij heeft het koud. Wanneer hij bij het huis van vrouw Mier een heerlijke geur opsnuift vraagt hij haar hulp, maar tevergeefs. Heer Krekel heeft er toch zelf voor gekozen om de hele zomer muziek te maken! Dan moet hij nu de gevolgen maar dragen!

Heer Krekel worstelt zich door de barre winter en bij de eerste lentestralen trekt hij de wijde wereld in. Hij wordt een gevierd popster, maar als hij hoort dat zijn vrienden van de heuvel ……

Peter Faber

Vol passie en energie verleidt Peter Faber zijn luisteraar om zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Hij kruipt in de huid van mens en dier, brengt hen tot leven en staat letterlijk midden in zijn verhaal.

Praktisch

Deze kindervoorstelling vindt plaats op zaterdag 20 november van 14.00 -  14:45 uur in Zaal 1 op onze eerste verdieping. Meedoen is gratis, maar het is wel nodig om vooraf een gratis ticket te reserveren om ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd komen.

Corona-maatregelen

Voor volwassenen: U zit op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers en we hebben een beperkt publiek. Een mondkapje dragen is verplicht in De Cultuurfabriek, deze kunt u afdoen zodra u plaatsneemt in zaal 1 (eerste verdieping) voor het concert. Omdat het appeltaartconcert onder de maatregelen van een voorstellingen valt, is voor deze activiteit een coronatoegangsbewijs nodig. Geef bij de ingang aan dat u voor het appeltaartconcert komt zodat u uw QR-code kunt laten scannen.