Duurzaam huishouden: maak het zelf

19 juni 2021 | zaterdagmiddag | 13:30 - 16:30 uur

Kosten: €35,00 plus €9 materiaalkosten te betalen tijdens de les.

Duurzaam leven wordt meer en meer belangrijk. CO2 in de lucht, plastic in de oceanen, meer afval dan mensen en het lijkt alleen maar erger te worden. In deze workshop leer je recepten voor 30 handige én duurzame huis-, tuin- en keukenmiddelen.

Verpakkingen van wasmiddelen, douchegel, shampoo, schoonmaakmiddelen en meer; we gooien in Nederland jaarlijks gigantisch veel kilo’s plastic weg. En dat terwijl het eigenlijk erg makkelijk en ook nog eens stukken goedkoper is om zelf dit soort huismiddelen thuis te maken. In deze workshop leer je hoe jouw huis, je was en je tuin duurzaam schoon kan krijgen en je lichaam kan verzorgen.

Je krijgt meer inzicht in de ingrediënten van alledaagse producten, van schoonmaakmiddelen tot huidverzorging. Ook leer je hoe je op een veilige en niet-giftige manier deze producten zelf kan maken, waarop je moet letten bij het mengen van verschillende ingrediënten en hoe je jouw zelfgemaakte producten goed kan bewaren.

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een stel nieuwe huismiddelen én een receptenboekje om de rest van de 30 producten zelf te maken.

Over de docent

Gregor Falkenhagen (Studio Namenia) heeft een grote passie voor duurzame producten dankzij zijn achtergrond in de kledingindustrie. Zelf heeft hij veel ervaring met het maken van duurzame huismiddelen om je huis schoon en fris te houden, met veel aandacht voor het milieu. Zijn passie en kennis deelt hij graag tijdens zijn workshops.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 20 maart van 13:30 tot 16:30 uur in De Cultuurfabriek. Meedoen kan al voor €35 plus €9 materiaalkosten.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Breng voor deze workshop enkele oude verpakkingen van schoonmaakmiddelen mee (zoals lege plastic flessen, glazen potten en meer). We kijken samen of je deze verpakkingen kan hergebruiken. Zo niet dan krijg je passende verpakkingen voor de workshop.