UITVERKOCHT: Josephine Rombouts over Schotland en Cliffrock Castle

8 november 2021 | maandagavond 20:00 - 21:00 uur | tweede verdieping

Kosten: €10

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze lezing is uitverkocht.

Schrijfster Josephine Rombouts vertelt meer over Cliffrock Castle en haar belevenissen als huishoudster op een Schots Kasteel.

Schotland, ruige lege heuvels, een bijna verlaten schiereiland en een kasteel dat nog à la Downton Abbey functioneert. Wie van deze setting houdt of een van de populaire romans van Josephine Rombouts over Cliffrock Castle heeft gelezen, moet deze lezing op maandagavond 8 november niet missen!

Ontdek de wonderlijke wereld van de Schotse Hooglanden en het Downton Abbey van de eenentwintigste eeuw. Josephine Rombouts vertelt het verhaal van een droombaan op een kasteel in Schotland. Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper op het plaatselijke kasteel te worden met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities.

Cliffrock Castle serie

Terug in Nederland schreef Josephine Rombouts drie boeken over haar leven in Schotland: ‘Cliffrock Castle: werken op een kasteel in Schotland’, ‘Terug naar Cliffrock Castle: belevenissen op een Schots kasteel’ en ‘De weg naar Cliffrock Castle: een vlucht naar de Schotse Hooglanden’.

Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts in haar boeken een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed, jagers die antiek verhuizen, een terriër die je carrière kan breken – ze verbaast zich vaak over mensen en menselijke verhoudingen, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van de Schotse westkust vormt het fraaie décor van haar belevenissen.

Nederland Leest: 1 t/m 30 november 2021
Elk jaar in november vindt Nederland Leest plaats - de grootste boekenclub van Nederland. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar.

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden. In Nederland gaf ze taal- en schrijftrainingen, in Schotland werkte ze op een kasteel, eerst als huishoudster, daarna als Persoonlijke Assistent en uiteindelijk als manager.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op maandagavond 8 november van 20:00 tot en met 21:00. Een kaartje kost €10 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.