Online workshop: Maak een bibberspiraal

20 maart 2021 | meerdere tijden | voor kinderen vanaf 8 jaar | online

Kosten: €3,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer meer over stroomkringen en maak je eigen bibberspiraal in deze online FabLab-workshop!

Bij een bibberspiraal (ook wel zenuwspiraal genoemd) moet je heel voorzichtig een ring van de ene kant naar de andere kant van een metalen draad brengen, zonder de draad aan te raken. Dan klinkt er een harde piep en moet je weer opnieuw beginnen.

Maar wist je ook dat je zelf een bibberspiraal kan maken? In deze online workshop van het FabLab leer je hoe! Je gaat aan de slag met stroomdraad, een kroonsteentje, een buzzer en meer. Je krijgt hiervoor een tasje met daarin de materialen die je tijdens de workshop nodig hebt.  

Praktisch

Deze workshop vindt online plaats op zaterdag 20 maart en is speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Na het kopen van een kaartje krijg je een mailtje met met verdere informatie, zoals wanneer je je tasje kan ophalen en de link naar de workshop. Tijdens de online workshop heb je een webcam nodig met geluid. De workshop is te volgen via Jitsi, hiervoor hoef je niks te installeren.

Je kan op twee verschillende momenten meedoen en er is steeds plek voor 6 deelnemers. Kaartjes kosten €3,50 en zijn te koop via de knoppen hierboven.