Mini-workshop: Dot painting

20 november 2021 | zaterdag | 13:30-15:00 en 15:00-16:30 uur

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een eeuwenoude schildertechniek die nu een nieuwe opleving heeft: Aboriginal dot painting. In deze mini-workshop leer je meer over hoe je persoonlijke verhalen kan vertellen met deze bijzondere en rustgevende kunstvorm.

Deze activiteit is onderdeel van het jubileumfeest '70 jaar Bibliotheek Veenendaal'.

Wat ga je doen?

De cultuur van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, kent veel oude tradities, rituelen, verhalen en kunstvormen. Een van hun meest kenmerkende schildertechnieken is dot painting: schilderen in stippen. Met deze schilderingen vertellen de Aboriginals al eeuwenlang verhalen over het verleden en de toekomst.

Oorspronkelijk gebruikten de Aboriginals natuurlijke pigmenten voor hun dot paintings en schilderden ze op natuurlijke ondergronden, maar met de komst van acrylverf kreeg deze oude techniek een nieuwe impuls.

In deze workshop leer je meer over de oorsprong en de betekenis van Aboriginal kunst en stippel je je eigen verhaal uit in een dot painting. Zo ontdek je ook de rustgevende kwaliteiten van deze techniek.

Praktisch

Deze mini-workshop vindt plaats op zaterdag 20 november om 13.30-15.00 en om 15.00-16.30 in het atelier op de tweede verdieping. Meedoen is gratis, maar je moet wel even een ticket reserveren via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.