Landelijke webinar 'Samen sociaal online'

9 november 2021 | Dinsdagavond | 20.00-21.00 uur | gratis | online

In het kader van de Week van de Mediawijsheid neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre is er sprake van balans? Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je met je kind over media?

Over de webinar

De afgelopen tijd waren we meer aangewezen op online contact. Nu we steeds meer live kunnen doen, is het goed om de balans weer te herstellen. Maar hoe doe je dat? Hoe staat het ervoor met het mediagebruik van kinderen? Dat betrokken zijn belangrijk is, weten we. Dat het leuk kan zijn om als gezin iets te doen, ook. Maar de tijd ontbreekt. En WAT doe je dan? Daarnaast zijn kinderen steeds meer alleen online bezig. Hoe weet je dat ze zich online net zo sociaal gedragen als offline?

Kortom, heb je kinderen op de basisschool? Meld je dan aan voor dit webinar. Je ontvangt praktische tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!

Over de docent

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Praktische informatie

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid. Dit is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

De webinar vindt plaats op dinsdag 9 novemer van 20.00 - 21.00 uur en is bedoelt voor ouders van kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Meedoen kan gewoon thuis vanaf je computer, Ipad of mobiel. Meld je wel nu vast aan via de oranje knop hieronder en ontvang verdere informatie over hoe je deel kunt nemen.