UITVERKOCHT: Striptekenworkshop

6 augustus 2021 | 14.00 - 16.00 uur | Zaal 1

Kosten: €6 | voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer striptekenen als de beste van striptekenaar Joshua Peters (o.a. Donald Duck).

Leer striptekenen

Alles kan in stripverhalen. Een eend die de wereld afreist en avonturen beleeft, een supersterke holbewoner die opeens in onze tijd terechtkomt, of een cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw. Het enige dat je nodig hebt om een strip te maken, zijn tekenspullen en je fantasie.

In deze workshop laat professioneel striptekenaar Joshua Peeters je zien hoe je je eigen fantasie kan omzetten in plaatjes, en hoe je daarmee een verhaal kan vertellen. Hij geeft allerlei handige tips, laat zien hoe hij zijn strips maakt, en leert je hoe je inspiratie kan opdoen.

Joshua Peeters

Joshua Peeters (1973) tekent - net als zijn broers - al sinds zijn kindertijd strips. Ze zijn dan ook alle drie striptekenaar geworden. Joshua Peeters tekent het liefst strips over dieren die rondlopen in een wereld die heel erg op onze mensenwereld lijkt. Maar hij tekent ook graag humoristische, historische strips die verhalen van vroeger aan de vergetelheid ontrukken. Strips van zijn hand zijn verschenen in de Inktpot, Zone 5300, SN (Straatnieuws), NRC Handelsblad en de Donald Duck.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op vrijdag 6 augustus van 14.00 - 16.00 uur in Zaal 1 op de eerste verdieping. Er kunnen maximaal 12 kinderen van 8 t/m 12 jaar meedoen.

Een kaartje kost €6 en is te koop via de oranje knop hierboven of bij de servicebalie op de begane grond van De Cultuurfabriek.