Geannuleerd: Taalcursus Duits 1

6 januari 2021 | 20 lessen | woensdagavond 18.45 - 20.15 uur

Kosten: €223 (betaling in termijnen mogelijk)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Door aanscherping van de landelijke coronamaatregelen kan deze cursus helaas niet doorgaan. Al ingeschreven? We nemen zo snel mogelijk contact op.

Wat ga je doen?

Omdat je wel eens in een Duitstalig land op vakantie gaat. Of om beter met Duitse klanten te kunnen communiceren. Een cursus Duits is altijd een goed idee en het mooie is: iedereen kan Duits leren!

De cursus Duits 1 is bedoeld voor beginners, mensen die nog geen (of heel weinig) kennis hebben van de Duitse taal en het dus ook niet spreken. Tijdens de lessen komen er allerlei praktische situaties aan de orde. Houd er rekening mee dat je huiswerk krijgt.

Er wordt toegewerkt naar niveau A1 van het ERK (Europees Referentiekader), in de vervolgcursus (Duits 2) ga je hiermee verder.

Over de docent

“Mijn naam is Ilse Figlarz. Ik geef sinds 2014 les bij de Volksuniversiteit en nu bij de Bibliotheek. Mijn roots liggen in Duitsland; mijn grootouders van mijn moeders kant komen uit Duitsland. Na de middelbare school (gymnasium) ben ik voor een aantal jaren naar Duitsland verhuisd om daar te werken in het bedrijfsleven. Ik kan van mijzelf zeggen dat ik native speaker ben. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (vertegenwoordiging van Duitse en Zwitserse bedrijven) heb ik in 2010 de stoute schoenen aangetrokken om mijn droom te verwezenlijken: Duitse les geven.

Ik wil iedereen enthousiasmeren voor deze taal, die op de onze lijkt maar toch ook heel anders is - denk aan de naamvallen! Het is zeker nodig om ook de grammatica te beheersen om goed Duits te kunnen spreken en schrijven. Of je nu Duits op vakantie spreekt of voor het bedrijf nodig hebt, aan mij de taak om je deze taal zo goed mogelijk te leren!”

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 20 lessen op de woensdagavond, van 18.45 tot 20:15 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €223.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.