Workshop: Maak een 3D-ontwerp

3 maart 2021 | woensdagavond 19:00 - 21:00 uur

Kosten: €20

Prostheses, muziekinstrumenten, wapens en zelfs hele huizen: er zijn steeds meer ontwerpen uit 3D-printers te toveren. Al deze toepassingen beginnen met een 3D-ontwerp gemaakt met specifieke software en in deze workshop ga je daar mee aan de slag.

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop leer je meer over hoe 3D-printers werken en hoe je met speciale 3D-software zelf een ontwerp kan maken. Je gaat aan de slag in het modelleerprogramma Tinkercad en leert hoe je geometrische vormen kan omzetten in een praktisch ontwerp.

Hier kan je je creativiteit los laten gaan en zelf een uniek ontwerp bedenken. Maak een sleutelhanger, een koekjesvorm, een sieraad, een telefoonstandaard, een speeltje of werk aan een geheel eigen idee.

Na afloop van de workshop krijg je een vrijkaartje voor de open inloop van het FabLab, om op een later moment je ontwerp ook echt te laten printen. Met je nieuwe Tinkercad-kennis kan je daarna ook allerlei andere bijzondere 3D-ontwerpen maken én komen printen.

De Tinkercad software is niet alleen te gebruiken voor 3D-prints. Je kunt ook simpele 3D-ontwerpen maken en die vervolgens gebruiken in andere digitale toepassingen.
 

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op woensdagavond 3 maart van 19.00 - 21.00 uur in het FabLab in De Cultuurfabriek. Meedoen kan al voor €20 inclusief vrijkaartje voor open inloop.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.