UITVERKOCHT: Workshop: Maak je eigen fijnstofmeter

15 november 2021 | Maandagavond | 19.00 - 21.00 uur | Vanaf 18 jaar

Kosten: 15

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze workshop is uitverkocht.

Ben jij ook benieuwd naar luchtkwaliteit in jouw straat in Veenendaal? Bouw dan jouw eigen fijnstofmeter tijdens deze workshop.

Wat ga je doen?

Je zet de onderdelen tijdens de workshop, zonder solderen in elkaar en maakt vervolgens een account aan om deel te nemen aan het wereldwijde netwerk. Als je na de workshop thuis komt hoef je de fijnstofmeter alleen nog maar zelf aan te melden op jouw eigen Wifinetwerk en hang je de meter buiten aan de gevel van jouw woning op. Natuurlijk heeft de meter ook stroom nodig, daarvoor gebruik je de meegeleverde stroomadapter.

Vergelijk jouw metingen met een wereldwijd netwerk

Zoals hierboven genoemd meld je de fijnstofmeter die je bouwt aan bij een wereldwijd netwerk van mensen die ook het fijnstof rond hun huis meten. Zo vergelijk je jouw metingen niet alleen met de andere meters in Veenendaal, maar ook met die in Amsterdam of Parijs. Het RIVM haalt de gegevens uit dit netwerk voor de landelijke kaart.

Is deze workshop geschikt voor jou?

Kun jij een apparaat aan jouw Wifinetwerk koppelen? Als jij thuis degene bent die er geen probleem mee heeft om de Wifi op een nieuw apparaat in te stellen, dan ben je ook in staat om de fijnstofmeter zelf te bouwen.

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze workshop is ontstaan door een samenwerking tussen Samen Duurzaam Veenendaal en Fablab Veenendaal. Dankzij deze samenwerking kan eenmalig een fikse korting worden aangeboden en betaal je slechts €15,-, inclusief alle onderdelen van de fijnstofmeter.

Praktisch

De workshop vindt plaats op maandag 15 november van 19.00u - 21.00 uur en op zaterdag 27 november van 10.15u - 12.15 uur. De workshop is voor inwoners van de Gemeente Veenendaal, vanaf 18 jaar. De workshop kost €15. Tickets zijn te koop via de oranje knop hierboven of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek!

Je hebt een laptop, smartphone of tablet nodig en een e-mailadres, om een account aan te kunnen maken. Wij verwachten je ook op de vervolgbijeenkomsten van  Samen Duurzaam Veenendaal op 17 januari en het Duurzaamheidscafé op 16 februari, om ervaringen te delen en uitleg te krijgen over de metingen die je hebt gedaan.