Workshop: Leer kabels breien

11 augustus 2021 | Woensdagmiddag | 13:30 - 15:30 uur | Cultuurfabriek

Kosten: €16,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kent vast wel die stoere truien of leuke sokken met een mooi kabelpatroon. Het lijkt allemaal zo ingewikkeld, maar niets is minder waar! Leer in deze workshop hoe je kabelpatronen breit en leest en maak zelf zo’n leuke trui voor de winter!

Wat ga je doen?

Het is momenteel nog hartje zomer dus we zitten er nog warm bij, maar ook in de winter willen we er natuurlijk warm bij zitten! Tijdens deze workshop leer je hoe je kabels breit en hoe je teltekeningen van kabelpatronen moet lezen. Je leert hier meer over de fijne smalle kabeltjes, maar ook over de stoere grote kabels voor van die leuke visserstruien. Verder leer je ook in welk soort wol je kabels het mooist uitkomen en waar je aan moet denken als je kabels in het rond gaat breien. Ook gaan we het hebben over de verschillende soorten kabelnaalden. Thuis ga je aan de slag met oefenen met kabelpatronen en voor je het weet maak je zelf zo’n mooie trui of een leuk paar sokken.  

Wat moet je al kunnen?
Om mee te doen aan deze workshop is het belangrijk dat je al ruime ervaring/ kennis hebt over hoe je een breiwerk opzet en hoe je recht en averecht moet breien. Er komt veel nieuwe informatie tot je, dus het breien op zich moet zonder nadenken lukken.

Voorbereiding op de workshop:
Naar de workshop neem je zelf een kabelnaald of dikke stopnaald mee en een magneetbordje. Heb je deze niet, dan kun je tijdens de workshop eventueel een naald van de docent lenen. Ook kun je een magneetbordje bij de docent kopen voor €10,00.

Verder neem je je eigen breiwerkje mee, dit ziet er als volgt uit:
-       Zet 30 steken op in een lichte effen kleur wol. Denk aan naturel, lichtroze, etc. Vermijd donkere kleuren.
-       Dikte naald: ongeveer 3 t/m 5.
-       Dikte wol: wol die past bij je dikte breinaald. Dus geen lace garen en geen heel dikke wol.
-       Brei van tevoren: 6 naalden ribbelsteek (alle naalden recht). Daarna 4 naalden tricotsteek (1 naald recht, 1 naald averecht)

Over de docent

“Op mijn vierde heb ik leren breien en ik ben nooit meer opgehouden”

Margreet is een gepassioneerd breister. Naast een levenslange ervaring, heeft ze diverse opleidingen gevolgd zowel in handwerktechnieken als op kunstzinnig vlak. Ze beheerst het breien tot in de kleinste finesses en heeft ruimschoots ervaring om dit als docent over te dragen. Het belangrijkste is het overdragen van het plezier in breien. Met een paar basistechnieken kun je al de leukste dingen maken.

Praktisch

De workshop vindt plaats op woensdag 11 augustus van 13:30-15:30u in de Cultuurfabriek. De kosten voor deze workshop zijn €16,00

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek