Workshop Naaldvilten

10 november 2021 | woensdagavond | 19.00 - 21.30 uur

Kosten: €35 (+ €4 materiaalkosten)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Naaldvilten, of needle felting, is een bijzondere techniek waarmee je met wol de meest leuke en schattige popjes, diertjes en figuurtjes kan maken. In deze workshop leer je meer over de techniek én de rustgevende kwaliteiten van naaldvilten.

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop leer je de basis van naaldvilten, ook wel droog vilten, prik vilten of needle felting genoemd. Met behulp van een viltnaald met speciale weerhaakjes, laat je de wolvezels aan elkaar hechten, zodat je allerlei vormen kan maken. Met deze vormen kan je dan weer schattige diertjes, leuke decoraties voor op kledingstukken of andere mooie creaties maken.

Naast de leuke resultaten die je kan behalen met naaldvilten, is het proces ook erg ontspannend. Je hebt wat geduld nodig voordat je een mooi eindresultaat uit je stuk wol tovert, waardoor je rustig in een naaldviltproject kan duiken. Het maakt het mooie eindresultaat dan ook extra belonend.
 

Over de docent

Inge Visser raakte gefascineerd door woltvilten tijdens verschillende reizen en begon daardoor te experimenteren met wol en natuurvezels. Inge geeft haar expertise graag door in allerlei workshops. Met liefde voor het duurzame materiaal wol en geïnspireerd op de natuur ontwerpt zij ook fashion items, interieuraccessoires en kunstitems van wolvilt. Inge is eigenaresse van Studio Namenia.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op woensdag 10 november van 19.00 - 21.30 uur. De kosten bedragen €35, exclusief €4 materiaalkosten te betalen aan de docent.

Schrijf je in via de oranje knop hierboven of via de servicebalie van De Cultuurfabriek