Workshop: Stiftgedichten

6 november 2021 | zaterdagmiddag | 13:00 - 14:30 uur

Kosten: €7,50

Speel in deze workshop met oude (bieb)boeken en leer je eigen stiftgedichten maken onder leiding van oud-stadsdichter Joyce Willemse.

De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Het stiftgedicht is een nieuwe en vrije dichtvorm. Bij deze vorm wordt er eigenlijk niet geschreven, maar ontstaat een gedicht door schrappen.

Een stiftgedicht wordt gemaakt door met een dikke zwarte stift in een bestaande, gedrukte tekst woorden of delen van woorden weg te strepen, net zolang tot wat overblijft een gedicht is. Dit uiteindelijke gedicht heeft (vaak) niets meer met de oorspronkelijke tekst te maken.

Nederland Leest: 1 t/m 30 november 2021
Elk jaar in november vindt Nederland Leest plaats - de grootste boekenclub van Nederland. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar.

Over de docent
Joyce Willemse was stadsdichter Veenendaal in 2015 en 2016. Ze is naast dichter ook beeldend kunstenaar en schrijver van proza. De bundel Bloemlezing uit veengrond werd gepubliceerd na haar afscheid als stadsdichter.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 6 november van 13:00 tot 14:30 uur in De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €7,50 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.