Workshop: Maak een linosnede

29 juli 2021 | 19:00 - 22:00 uur | in de Cultuurfabriek

Kosten: €26,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij linoleum leren snijden en hiermee je eigen afdruk maken? Leer in deze cursus hoe je soft linoleum uitsnijdt en maak een prachtig eindexemplaar!

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop leer je in 3 uur linoleum snijden en maak je je eigen afdruk. Drukken met linosnede is een hoogdruk techniek. Door het wegsnijden van bepaalde delen uit het linoleum ontstaan er een hoge- en lage gedeeltes.

Neem je eigen voorbeelden mee op papier, om over te tekenen op soft linoleum, of kies één van de voorbeelden die tijden de workshop wordt aangeboden. Je leert soft linoleum uitsnijden met een gutsmesje. Als het ontwerp klaar is, maken we een paar proefdrukjes en een eindexemplaar op handgeschept papier.

We werken met het linoleumformaat 10 cm x 15 cm.

Over de docent

Joost van Suchtelen van de Haare - Beeldend kunstenaar, docent, BIK en Master of Education in Arts. Studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Geeft al jaren schilder- en tekenlessen in heel Nederland.

Praktische informatie

Deze workshop vindt plaats op donderdag 29 juli van 19:00 – 22:00 uur. De kosten van deze workshop zijn €26,- p.p. (dit is inclusief materiaalkosten).

De minimale leeftijd voor deze workshop is 15 jaar. Neem zelf een mondkapje en latex handschoenen mee.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.