Online: Kunstgeschiedenis - 150 jaar Mondriaan

24 januari 2022 | maandagavond | 19:30 - 21:30 uur | Online

Kosten: €5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kunsthistorica Diana Kostman vertelt over de kunst en het leven van Piet Mondriaan.

150 jaar Mondriaan

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren in het huidige Mondriaanhuis in Amersfoort. Hij zou uitgroeien tot één van de grootste abstracte kunstenaars van de twintigste eeuw.

Tijdens deze lezing vertelt kunsthistorica Diana Kostman u het levensverhaal van Mondriaan met daarin veel aandacht voor de artistieke ontwikkelingen van de kunstenaar van een figuratieve landschapsschilder tot een gevierd De Stijl kunstenaar.

U leert hoe Mondriaan in Parijs in aanraking kwam met de kunstenaars van het kubisme en terug in Nederland een eigen abstracte stijl zou ontwikkelen. Op de vlucht voor de Tweede Wereldoorlog, veranderde hij in New York nog éénmaal van stijl en schilderde hij zijn laatste meesterwerk de Victory Boogie Woogie.

Over Diana Kostman

Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.

Praktisch

Deze lezing vindt online plaats op maandagavond 24 januari van 19.30 tot 21:30 uur. Een kaartje kost €5 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

De lezing wordt online via ZOOM gegeven. U krijgt via de mail een link die u gewoon kunt openen via de browser, er hoeft verder niets geïnstalleerd te worden.