Kunstgeschiedenis: Italiaans Futurisme

19 oktober 2022 | Woensdagavond | 20.00 - 22.00 uur | Zaal 1

Kosten: €10

Leer meer over het verhaal en de idealen achter de kunststroming Italiaans Futurisme.

Vanaf 25 september 2022 tot en met 19 februari 2023 toont Rijksmuseum Twenthe in Enschede een overzicht van het Italiaans futurisme, aan de hand van haar charismatische leider Filippo Tommaso Marinetti. Zijn avant-gardistische ideologie, in al zijn veelzijdigheid en complexiteit, groeide uit tot een voorbeeld voor de modernistische mentaliteit van de twintigste eeuw.De kunst van de futuristen brak met alle bestaande artistieke conventies. Want de keuze voor het heden betekende ook een keuze tegen het verleden. In dit mini-college ontrafelen we dit verhaal, waarbij het spanningsveld tussen idealen en de werkelijkheid een centrale rol zal spelen.

Over Lisette le Blanc

"Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Van 1985 tot en met 2011 was ik directeur/ conservator in Museum Dorestad. Nu ben ik werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum in Tiel en heb ik mijn eigen bedrijf namelijk Elysium Cultuur Producten. Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien."

Praktisch

Dit mini-college vindt plaats op woensdagavond 19 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.