Modegeschiedenis: Dior: Designer of Dreams

28 februari 2022 | Maandagavond | 19.30 - 21.30 uur | Zaal 1

Kosten: €10

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kunsthistorica Diana Kostman vertelt over ontwerper Christian Dior en de geschiedenis van het modemerk Dior, naar aanleiding van de tentoonstelling in het Brooklyn Museum.

Dior: Designer of Dreams

In 1947 startte Couturier Christian Dior in Parijs een gloednieuw modehuis. Zijn eerste collectie is de geschiedenis ingegaan als de ‘New Look’, een reactie tegen de degelijke mode ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze look zou de modewereld verrassen en de komende tien jaar bleef Dior één van de meest invloedrijke ontwerpers, tot aan zijn plotselinge dood in 1957. Daarna werd het roer van het modehuis overgenomen door de jonge Yves Saint-Laurent. Tot op de dag van vandaag behoort het huis Dior tot de top van de modewereld.

Over Diana Kostman

Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op maandagavond 28 februari van 19.30 tot 21:30 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.