Open Monumentendag

10 september 2022 | 10:00 - 16:00 | De Cultuurfabriek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 10 september vieren we Open Monumentendag met allerlei gratis activiteiten in De Cultuurfabriek rondom het thema 'duurzaamheid'.

Download het programmaboekje

Deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met Historische Vereniging Oud Veenendaal.

In de hal van De Cultuurfabriek presenteren diverse organisaties zich met betrekking tot duurzaamheid en zijn er voor de kinderen allerlei gratis activiteiten. Om 10:00 zal Open Monumentendag 2022 in Veenendaal officieël van start gaan in De Cultuurfabriek! Bekijk hier het programma:

Stadswandeling

Om 10.15 uur vertrekt Jaap Pilon vanaf De Cultuurfabriek voor een gratis stadswandeling, inschrijven is niet nodig.

FabLab workshop: Maak je eigen familiewapen

In het FabLab kunnen kinderen (vanaf 8 jaar) hun eigen familiewapen maken. Dit wapen wordt gesneden en gegraveerd in triplex. Tussen 13.00 en 17.00 uur zullen er verschillende sessies zijn. Lees hier meer en reserveer een gratis plekje!

Fotospeurtocht: Veense monumenten

In de hal is een kinderspeurtocht uitgezet met foto’s van Veenendaalse monumenten. Bij elke foto staat een letter, welke twee woorden kun je met deze letters maken?

Knutsel je eigen monument!

Vanaf 11.00 kan je je eigen monument knutselen! Laat je inspireren door monumenten in Veenendaal en in Nederland.

Boekverkoop

Sla je slag en kom snuffelen tussen de boekverkoop van de Historische Vereniging Oud Veenendaal en in de boekverkoop van de Bibliotheek van afgeschreven boeken, cd's en tijdschriften.

Textiel Café

Altijd willen leren of beter leren tuften? Werk samen met Veense kunstenaar Eric Reede mee aan een community artwork in de vorm van een ‘wandkleed’ bij het gezellige Textiel Café in de kunstkubus.

Veenendaal4fair

Veenendaal4fair laat zien hoe zij diverse gebruiksartikelen maken van (uitsluitend) restmaterialen als reclamedoek, banners of stoffen/jeans. Ook zal er kleding zijn van een startend ontwerpster uit Veenendaal met geupcycelde producten.

Repair Café

Door repareren te promoten, wil Repair Café Veenendaal bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot.

NK Tegelwippen

De gemeente Veenendaal is met een informatiestand aanwezig om zoveel mogelijk tuinbezitters uit Veenendaal te motiveren om hun tegels te wippen.

Energie caravan

De gemeentelijk energie caravan zal op het Kees Stipplein staan. Heb je vragen over hoe jij jouw huis kan verduurzamen? Bijvoorbeeld: hoe kan ik energie besparen, van welke subsidies kan ik gebruik maken als ik mijn huis ga verduurzamen, of wat kan ik doen nu mijn CV aan vervanging toe is?