Speeddate een Veenendaler

26 november 2022 | 14.00 – 16:00 uur (twee rondes) | Kunstkubus

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie & ontmoeting in De Cultuurfabriek.

Reserveer een gratis kaartje voor 14.00 uur

Reserveer een gratis kaartje voor 15.00 uur

Wist je dat…Veenendaal ruim 110 nationaliteiten rijk is?
Het is misschien niet het eerste beeld dat mensen van Veenendaal hebben, maar Veenendaal is een ‘importstad’. Gestart als een dorp waar in de 16e eeuw turfarbeiders naartoe trokken, waar rond 1960 gastarbeiders in de fabrieken kwamen werken en waar ook nu veel mensen van buitenaf naartoe verhuizen, is het anno 2022 een hedendaagse stad waar veel nationaliteiten hun thuis vinden. Wie zijn die mensen? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? Wat is hun verhaal? Zijn ze hier geboren, getogen, gevlucht, verhuisd of per toeval terecht gekomen?

Speeddate een Veenendaler

Op zaterdag 26 november kun je in de Kunstkubus meer te weten komen over deze verschillende Veenendalers. Tijdens een speeddate ga je een uur lang steeds 5 minuten met een andere Veenendaler in gesprek. Van te voren weet je niet wie er tegenover je komt te zitten, maar word je met behulp van een vragenkaart op weg geholpen naar een mooi, verhelderend, bijzonder of verrassend gesprek. Leer je woonplaats en de mensen die er wonen beter kennen. Want Veenendaal, dat zijn wij allemaal!

Speeddate een Veenendaler is onderdeel van de expositieroute en portrettenreeks ‘Ik ben ook Veenendaal’. Tot en met 1 december zijn op 5 verschillende locaties 46 verhalen en portretten te lezen en te bekijken. Kijk voor meer informatie op: www.ikbenookveenendaal.nl