Speksteenbeeldje à la Barbara Hepworth

5 oktober 2022 | Woensdagavond | 19.00 - 21.30 uur

Kosten: €54,00

Maak een beeldje van speksteen in de stijl van Barbara Hepworth.

Over Barbara Hepworth

Tijdens deze workshop maak je een beeldje met een gat, zoals we die kennen van Barbara Hepworth. Haar werk kenmerkt zich door organische, holle en bolle abstracte vormen, welke vaak doorboord zijn. De binnenruimte die daarbij ontstaat is een belangrijk onderdeel van het beeld. Zo hebben licht en kleur in de naaste omgeving invloed op hoe het beeld ervaren wordt. Werk van deze kunstenares is in Nederland te zien in het beeldenpark van Museum Kröller Müller in Otterlo.

Wat ga je doen?

Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er al snel een mooi kunstwerk van gemaakt worden. Samen doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden.

Eerst kies je een mooi stuk steen met een gat uit. Deze ga je vervolgens zelf verder vormgeven. Door middel van raspen wordt de ruwe vorm gemaakt. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Vervolgens polijst je de delen die je glad wilt maken. De speksteen beeldjes worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet. 

Je mag je kunstwerk na de workshop mee naar huis nemen om thuis een mooi plekje te geven. 

Over de docent

Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland. Naast haar werk als keramiste geeft zij al vele jaren workshops en cursussen boetseren en speksteen bewerken, aan zowel beginners als gevorderden.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op woensdag 5 oktober 2022 van 19.00 – 21.30 uur in De Cultuurfabriek. Meedoen kost slechts €54,00 en kan al vanaf 15 jaar. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Neem zelf een schort en rubberen keukenhandschoenen mee.

Inschrijven kan via de oranje button hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.