Frans A1: deel 2

26 september 2022 | 24 lessen | maandagavond 19.00 - 20.15 uur

Kosten: €249

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gaat het lezen van de menukaart in die leuke Franse bistro en dat gesprekje met de ober je wel goed af, maar wil je nog verder ontwikkelen in de Franse taal? Doe dan mee met deel 2 van de cursus Frans A1!

Schrijf je in

Wat ga je doen?

De cursus is bedoeld voor cursisten die de cursus “Frans A1: deel1” hebben gevolgd, elders deze kennis hebben opgedaan of voor degenen die lang geleden een cursus hebben gevolgd (of bijvoorbeeld op de middelbare school), maar opnieuw willen beginnen. De cursus is in twee delen gesplitst. Dit is het tweede deel van de cursus. Aan het eind van dit deel heb je niveau A1 van ERK bereikt.

In deze cursus wordt veel aandacht besteedt aan spreekvaardigheid, maar ook aan luister- schrijf- en leesvaardigheid.

Methode

We gebruiken voor deze cursus de methode Voyages 1 nieuw. Tijdens de cursus werk je veel samen met de andere cursisten en leer je veel van elkaar. Het is een vertrouwde plek om je uitspraak te verbeteren, je hoeft dus niet bang te zijn om fouten te maken, het gaat immers ook om plezier!

Voorbeelden van thema’s die in deze cursus aan bod komen zijn:

  • herhalen eerste deel Frans A1;
  • iets kopen in een winkel/warenhuis;
  • op reis in Frankrijkeen hotel/camping reserveren;
  • praten over gebeurtenissen in het verleden;
  • familierelaties en vrienden beschrijven;
  • allerhande vrijetijdsbestedingen;
  • tijd en plaats afspreken, praten over de toekomst.

Ook wordt er in iedere les aandacht besteed aan een streek in Frankrijk.

Over de docent

Marianne Voskuil studeerde Franse taal-en letterkunde aan de universiteit van Utrecht en is al vele jaren actief als docent Frans in Veenendaal.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 24 lessen op de maandagavond, van 19.00 tot 20.15 uur in De Cultuurfabriek. De start is op 26 september. Het cursusgeld bedraagt €249,00 en is in twee termijnen te betalen. Bij deze cursus is één keer een kopje koffie/thee inbegrepen.

Twijfel jij welk niveau van de taalcursussen het beste bij je past? Schroom niet om contact op te nemen met cursus@bibliotheekveenendaal.nl

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.