UITVERKOCHT: De Fabriek op Zondag: Workshop: Zelfportret Tuften

20 februari 2022 | 14.00 - 16:00 uur | Centrale Hal

Kosten: €5 (materiaalkosten)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer tuften en maak je eigen zelfportret!

Deze activiteit is onderdeel van De Fabriek op zondag! Bekijk hier alle zondagactiviteiten.

Over tuften

Tuften is een eenvoudige techniek die vaak gebruikt wordt om hoogpolige tapijten te vervaardigen. Maar tuften is ook geschikt om met tijd en aandacht unieke kunstwerken te maken. Door met je handen bezig te zijn, krijg je rust in je hoofd, inzicht in jezelf en wordt de stresscyclus doorbroken. Al werkend aan je zelfportret, ga je op een praktische manier aan de slag met een aantal mooie ideeën en wijsheden uit Japan.

De workshop tuften start met een korte introductie en wat theorie. Daarna kunnen alle deelnemers aan de slag met hun eigen zelfportret.

Over de workshopleider

Kunstenaar Eric Reede woonde tot voor kort 17 jaar in Japan en combineert de inspiratie die hij daar heeft opgedaan met de kunst van het ambacht tuften.

Praktisch

De workshop vindt plaats op zondag 20 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur. Heb je een favoriete kleur wol die je graag wilt gebruiken voor je zelfportret? Neem deze gerust mee! Uiteraard mogen alle werken na afloop mee naar huis worden genomen.

Tickets kosten €5 in verband met de materiaalkosten. Je kan tickets reserveren via de servicebalie van De Cultuurfabriek of de knop hierboven.

De Fabriek op Zondag wordt mede mogelijk gemaakt door Veenendaal Fonds en MAAK Veenendaal.