De Fabriek op Zondag: Upcycle Café

30 oktober 2022 t/m 30 oktober 2022 | 14.00 - 16.00 uur | Centrale Hal

Kosten: €5 / gratis | Vanaf 16 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Doe mee met een Workshop Upcycling en geniet van een unieke modeshow!

Deze activiteit is onderdeel van De Fabriek op zondag! Bekijk hier alle zondagactiviteiten.

Koop een kaartje voor de workshop

Van 31 oktober t/m 6 november is het weer Nationale Klimaatweek. Veel mensen zijn al bewust(er) bezig met minder vlees eten, duurzamer energieverbruik of het plaatsen van zonnepanelen.

Maar…wist je dat je met oude kleding ook hele mooie én duurzame nieuwe fashion items kunt maken? Dat ontdek je tijdens het Fabriek op Zondag Upcycle Café!

Sabine Heijnen is met haar label ‘Unisex Upcycles’ een expert in upcycling. Upcycling is een vorm van recycling waarbij het product na verwerking dezelfde of zelfs een betere kwaliteit heeft. Een onbruikbaar product wordt verwerkt tot een nieuw product dat meer waarde heeft dan daarvoor, zoals een nieuwe jas van een oud gordijn, een jasje met handgeverfde opdruk of een blouse deels gemaakt van een dekbedovertrek.

Het motto van Sabine? ‘Je hebt geen nieuwe kleding nodig om nieuwe kleding te kunnen dragen.’

Hoe zij dat doet? Dat vertelt ze je tijdens de Workshop Upcycling op zondag 30 oktober in De Cultuurfabriek. Een naaimachine of ervaring is niet nodig. Je hoeft alleen zelf een of een aantal oude kledingstukken mee te nemen die je een nieuw leven zou willen inblazen.

Zijn de nieuwe fashion items klaar? Dan kun je ze tonen tijdens de aansluitende modeshow, waarbij ook Sabine de stukken uit haar eigen collectie zal laten zien!

Praktisch

Op zondag 30 oktober tussen 14.00 uur tot 16.00 uur kan je in de centrale hal van De Cultuurfabriek meedoen met een upcycling workshop en/of komen kijken naar een unieke modeshow. De Upcycle Workshop is van 14.00 tot 15.15 uur en de modeshow van 15.30 tot 16.00 uur. Kaartjes voor de workshop kosten €5 en zijn te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek. De modeshow is gratis.

De Fabriek op Zondag wordt mede mogelijk gemaakt door MAAK Veenendaal.