Geannuleerd: Boetseren voor beginners

8 februari 2023 | 1 workshop / 5 lessen | woensdagochtend | 10:00 - 12:30 uur

Kosten: Workshop: €54 / Cursus: €189

Wegens omstandigheden gaan de workshop en cursus helaas niet door.

Wat ga je doen?

De cursus boetseren (handvormen) voor beginners is precies wat het zegt te zijn. Een cursus waarin je een aantal basistechnieken leert om met klei te kunnen werken.  

Workshop: 
Voor wie het eerst een keertje wil proberen is het nu ook mogelijk de eerste les als losse workshop te boeken. In deze eerste les maken we van twee duimenpotjes een dekselpotje. Het is een waardevolle en eenvoudige techniek waarin je de klei leert manipuleren zonder gebruik te maken van gereedschap. Enkel je handen en je vingers.  

Cursus: 
Kies je ervoor om de hele cursus te volgen? Dan leer je nog andere belangrijke technieken voor het boetseren. Binnen elke techniek worden suggesties gedaan voor wat je kunt gaan maken. Maar het staat iedereen vrij hier een eigen invulling aan te geven. Het doel is om in een ontspannen sfeer samen creatief bezig te zijn.  

Verder ga je in de cursus een kleine sculptuur maken van zachte kleiplakken, je  maakt een werk van twee soorten/kleuren klei en er zal voor het eerst een les zijn waarin je iets kan maken in de Kurinuki techniek (een traditionele Japanse techniek waarbij een massieve vorm uitgesneden en uitgehold wordt).  

Wanneer het werk droog is, wordt het biscuit gestookt in een keramiekoven en kan het daarna, in de laatste les worden geglazuurd. Ongeveer 2 weken na de laatste les kan het werk worden opgehaald bij De Cultuurfabriek.  

Heb je na het volgen van deze cursus de smaak te pakken gekregen dan zal er bij voldoende interesse een vervolgcursus starten. 

Over de docent - Mariëlle Wintgens

Mariëlle heeft 3 dimensionale vormgeving gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (nu ARTEZ), is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en heeft tijdens een post-graduate course in Ceramics (in Engeland) haar boetseertechnieken verder kunnen verfijnen. Zij heeft met haar eigen werk geëxposeerd in binnen- en buitenland. 

Door haar opleidingen en jarenlange ervaring als zelfstandig kunstenaar heeft zij een net iets andere kijk op vorm en het creatieve proces. Tijdens haar boetseercursussen en speksteenworkshops staat het plezier in creatief bezig zijn altijd voorop. 

Praktische informatie

De cursus/workshop start op woensdag 8 februari van 10.00 – 12.30 uur.  

Kies je ervoor de hele cursus te volgen, dan is dit de lesdata: 

  • 8 februari 2023 (als workshop) 
  • 22 februari 2023 
  • 8 maart 2023 
  • 15 maart 2023 
  • 29 maart 2023  

De kosten voor één les bedragen € 54, en de volledige cursus is €189. Dit is inclusief alle materiaalkosten en eenmalig een kopje koffie of thee bij de eerste les.  

Meedoen kan vanaf 15 jaar. Neem zelf een schort (bij voorkeur katoen) en vaatdoek mee. 

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.