Expositie: modeltreinen

1 maart 2023 t/m 31 maart 2023 | De Cultuurfabriek

Kosten: gratis | tweede verdieping

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bewonder allerlei mooie modeltreinen van Modelspoorwegclub Veenendaal!

In maart is er op de tweede verdieping van de Bibliotheek een expositie van modeltreinen te zien! De tentoonstelling bevat een verzameling locomotieven van het merk Marklin.Ook is er een klein rangeerbaantje bij wat laat zien wat je op een klein oppervlakte al niet kan doen met modeltreinen.

Modelspoorwegclub Veenendaal

Het baantje is gemaakt door dhr. de Kok om te laten zien wat ze doen bij Modelspoorwegclub Veenendaal. Deze vereniging heeft een 45-tal leden die met passie voor de modelspoorbouw twee keer in de week bijeenkomen om te bouwen, te lezen en workshoppen bij te wonen.

Op de maandagavond van de club kom je heel wat te weten over de hobby. Er zijn mensen die verstand hebben van Digitaal rijden en mensen die verstand hebben van Analoog rijden, maar ook van het ombouwen van locomotieven van analoog, hand bediend, tot digitaal, dus elektronisch bestuurd. Er is een diversiteit aan kennis van de hobby aanwezig.

Een van de leden en de initiatiefnemer van deze expositie, Dhr. de Kok, legt zich toe tot het onderhouden van locomotieven van het merk Marklin en het bouwen van kleine modelbanen. Mocht u nog vragen of suggesties hebben dan hoort dhr. de Kok dit graag via zijn website: www.deanalogerijder.jouwweb.nl