Italiaans A1: deel 2

29 september 2023 | 20 lessen | vrijdagavond 18.45 - 20.15 uur

Kosten: €255

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Beheers jij de basisvaardigheden van de Italiaanse taal, maar wil je je beter verstaanbaar maken? Dan is deze cursus een goede voorbereiding!

Schrijf je in

Wat ga je doen?

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die deel 1 de cursus A1 hebben gevolgd of al een klein beetje basiskennis hebben van de Italiaanse
taal. De cursus is in twee delen gesplitst, aan het eind van deel 2 heb je niveau A1 van het ERK bereikt.

In deel 2 wordt verder ingegaan op de basisvaardigheden en leer je nog beter hoe je jezelf kunt redden met de Italiaanse taal in bijvoorbeeld een winkelstraat of supermarkt. Om tewennen aan het praten in het Italiaans wordt ook veel aandacht besteed aan de conversatie en de uitspraak. Ook wordt er geoefend met schrijven en de grammatica. Houd er rekening mee dat je huiswerk krijgt.

Methode

In deze cursus gaan we verder met het boek Allegro Nuovo 1. Later in het jaar schaf je het boek en werkboek Allegro Nuovo 2 aan. Omdat je de basis al een klein beetje weet, ga je in dit deel verder op de thema’s, uitspraak en cultuur in. Een groot deel van de les wordt in het Nederlands gegeven.

Tijdens de cursus werk je veel samen met de andere cursisten en leer je veel van elkaar. Het is een vertrouwde plek om je uitspraak te verbeteren, je hoeft dus niet bang te zijn om fouten te maken, het gaat immers ook om plezier!

Voorbeelden van thema’s in dit deel van de cursus zijn:

  • Vakantie (waar ga je heen);
  • Supermarkt (producten, medewerker aanspreken);
  • Winkelen;
  • Italiaanse cultuur;
  • Familiebanden.

Over de docent - Ronald Valk

Ronald Valk heeft 3 jaar in Florence gewoond en is daardoor near-native speaker Italiaans. Hij heeft een eerste-graads bevoegdheid als docent Wiskunde en heeft jarenlang in de bancaire wereld gewerkt. De laatste jaren heeft hij zich vooral met zijn passie voor taal bezig gehouden. Zowel als vertaler van boeken vanuit het Frans, Duits, Engels en Italiaans alsook als docent Engels, Duits en Italiaans.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 20 lessen op de vrijdagavond, van 18.45 tot 20.15 uur in De Cultuurfabriek. De start is op Vrijdagavond 29 september. Het cursusgeld bedraagt €255,00. Je kunt ervoor kiezen dit bedrag in twee termijnen te betalen. Er is bij deze cursus eenmalig een kopje koffie of thee inbegrepen. 

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.