Mini-college: Johannes Vermeer

20 februari 2023 | Maandagavond | 19.30 - 21.30 uur | Zaal 1

Kosten: €10 voor Biebleden | €12,50 voor niet-leden

Kunsthistorica Diana Kostman vertelt over kunstenaar Johannes Vermeer, naar aanleiding van de tentoonstelling in het Rijksmuseum en in Museum Prinsenhof.

Koop een kaartje

Begin 2023 wordt in het Rijksmuseum de grootste Vermeertentoonstelling ooit georganiseerd. Diverse internationale topstukken van de meesterschilder uit Delft zullen naar Amsterdam reizen. Naast het Rijksmuseum besteedt ook Vermeers geboortestad in 2023 uitgebreid aandacht aan de beroemde kunstenaar in de tentoonstelling Het Delft van Vermeer in Museum Prinsenhof. Tijdens de lezing vertelt Diana Kostman u over het korte leven en het indrukwekkende werk van Johannes Vermeer en over het culturele klimaat waarin hij leefde. De lezing is een perfecte voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstellingen.

Over Diana Kostman

Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op maandagavond 20 februari van 19.30 tot 21:30 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 voor Biebleden / €12,50 voor niet-leden en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.