De Fabriek op Zondag: Schrijfworkshop: Stille Strijd

5 november 2023 | 14.00 - 16.00 uur | Kunstkubus

Kosten: €5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer jezelf uiten in deze schrijfworkshop.

Koop een kaartje

Deze activiteit is onderdeel van De Fabriek op zondag! Bekijk hier alle zondagactiviteiten.

De workshop "De Stille strijd" naar het gelijknamige beeld van Saskia Stolz, dat van 30 oktober tot 13 november op het Kees Stipplein komt te staan, gaat heftige emoties niet uit de weg. Zoals het levensgrote beeld aandacht vraagt voor mentale problemen en zelfdoding, ga je schrijvend ontdekken hoe je je kunt verhouden tot deze jongen en zijn problemen. Wat zegt hij je en wat zeg jij hem? Dagboek schrijven is een middel om je te uiten. Je maakt in deze workshop kennis met de spelregels.

Schrijf je in als je niet bang bent de confrontatie aan te gaan met jezelf.

Voor deze workshop heb je geen kennis noch ervaring te hebben met schrijven. Conny Plomp, de workshopleidster, geeft je schrijfoefeningen, die je als het ware uitnodigen om te mijmeren op papier. Laat je verrassen door je pen.

Over Conny Plomp

Conny Plomp geeft al meer dan tien jaar schrijfworkshops onder de naam 'SchrijfPassie'. Ze volgde de gecertificeerde opleiding "Luisteren naar je pen". Over haar workshops zegt ze: ‘Ik werk graag, met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfworkshops en -cursussen voldoen perfect aan dit ideaal. Schrijvend luisteren naar wat er in je leeft, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Ik wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijfoefeningen die hen worden aangereikt.’

Praktisch

De workshop vindt plaats op zondagmiddag 5 november van 14.00 tot 16.00 uur in de kunstkubus. Een kaartje kost €5,00 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Bekijk het programma rondom Stille Strijd