Maak een knuffelsteen van speksteen

25 januari 2023 | woensdagavond | 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €54

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maak je eigen bijzondere knuffelsteen. Dit is een steen met betekenis en kan kracht geven. Ze hebben altijd een formaat dat prettig in de hand ligt.

Schrijf je in!

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop ga je je eigen betekenisvolle steen maken. Knuffelstenen zijn voelstenen, waarbij ieder een eigen vorm geeft aan de steen. Deze bijzondere stenen kunnen een mooie herinnering vasthouden of helpen iets of iemand te gedenken. Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er in korte tijd al een mooi beeldje van gemaakt worden. Je hoeft dus geen beeldhouwer te zijn om aan deze workshop mee te kunnen doen.

Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden. Eerst kies je een mooi stuk steen uit. Je kijkt goed hoe de steen eruit ziet en in je hand ligt en gaat deze dan zelf door middel van raspen, vijlen en schuren verder vormgeven. Vervolgens ga je je knuffelsteen zelf polijsten, waarna je deze droogt en in de was zet. Kortom; een leuke workshop om de beeldhouwer in jezelf te ontdekken.

Je mag de knuffelsteen na de workshop natuurlijk mee naar huis nemen!

Over de docent - Mariëlle Wintgens

Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

De workshop is op woensdag 25 januari van 19.00 – 21.30 uur. De kosten bedragen €54. Dit is inclusief alle benodigde materialen en een kopje koffie of thee. Meedoen kan al vanaf 15 jaar.

Neem zelf een short en rubberen keukenhandschoenen mee.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.