10 jaar De Cultuurfabriek

Tijd voor een feestje!

Op zaterdag 10 oktober vieren we dat De Cultuurfabriek al 10 jaar bestaat. Dat is 10 jaar vol prachtige culturele programma's, tentoonstellingen, leesplezier, schrijversbezoeken, historische kennis en nog veel meer.

Op de 10e laten we je zien wat we allemaal in huis hebben! Doe mee met allerlei gratis activiteiten door het hele gebouw en vier het feestje mee!

Corona-proof

We willen ons jubileum uiteraard groots vieren met al onze favoriete bezoekers (dus ook met jou), maar we zetten ons ook in om ervoor te zorgen dat ons jubileumfeest veilig zal verlopen.

We zorgen dat het de hele dag mogelijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden en desinfecteren onze materialen tussen elk gebruik door.

Ook is het nodig om voor bepaalde activiteiten gratis tickets te reserveren, zodat we er zeker van zijn dat er nooit te veel mensen op één plek zijn en dat we goed afstand van elkaar kunnen houden.

Het kan zijn dat de activiteiten op deze pagina niet of in een andere vorm plaats zullen vinden tijdens het jubileum. We doen ons best om de informatie op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Lees onze actuele richtlijnen goed door voor je komt en volg gedurende de dag de instructies van onze medewerkers op. Zo maken we het een fantatisch én gezond feest voor iedereen.

De illustraties op deze pagina zijn gemaakt door Trudy Voos.

Activiteiten voor alle leeftijden

Onderstaande activiteiten zijn gratis. Kom proeven en geniet!

Parels van De Cultuurfabriek

Veense fotograaf Sander van Laar zet op artistieke wijze allerlei bezoekers van De Cultuurfabriek in de spotlight op hun favoriete plekje.

Deze tentoonstelling is van 10 oktober t/m 7 november te zien op de begane grond.

Open dag bij Historische Vereniging Oud Veenendaal

Neem een kijkje in het documentatiecentrum, vol prachtige oude beelden en verhalen van Veenendaal. Je leert meteen hoe de HVOV deze stukjes geschiedenis bewaart voor generaties.

Van 11.00 - 17.00 uur kan je langskomen bij de HVOV op de begane grond.

Neem een kijkje achter de schermen

Ga mee op tour langs allerlei plekjes in De Cultuurfabriek die je normaal gesproken nooit ziet!

Om 11.00 uur en 14.00 uur begint deze tour vanaf de servicebalie op de begane grond.

• De Fabrieksdirecteur

Gaby Jansen heet je welkom als "Fabrieksdirecteur" met een bijzonder verhaal over De Cultuurfabriek.

• Muziek in de hal

Geniet van sfeervolle klassieke muziek door cellist Segei Michel en Veense pianiste Martine van Veen.

Mini-workshop etsen

Etsen is stiekem toveren op metaal en in onze etscursus kan je deze magie leren. Docent Joyce Willemse leert je tijdens ons jubileum meer over deze bijzondere techniek.

Van 11.00 - 14.30 uur kunnen kleine groepjes volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar meedoen in het atelier op de tweede verdieping.

Mini-workshop pottenbakken

Deze workshop gaat helaas niet door.

Lezing door onze architect Jos van Eldonk

Tien jaar geleden stond de creatie van architect Jos van Eldonk er ineens: De Cultuurfabriek!

Benieuwd naar zijn visie achter het gebouw? Om 15.30 uur geeft hij een lezing in Zaal 1 op de eerste verdieping.

Activiteiten voor kinderen

Onderstaande activiteiten zijn gratis. Kom proeven en geniet!

Maak je eigen familiewapen

Vroeger hadden belangrijke families hun eigen familiewapen: een soort logo waar iedereen hen aan kon herkennen en die op het schild van ridders stond.

Wil jij ook een familiewapen? Kom er eentje maken met de lasersnijders in ons FabLab!

Voor kinderen vanaf 8 jaar. Meedoen is gratis, maar reserveer wel een plekje via onderstaande link.

Voorstelling De Boekenmagiër

Ga mee op avontuur in deze theatervoorstelling boordevol boeken!

Rik is overal bang voor en al helemaal voor die ene Bibliotheek. Dan raakt hij verdwaald en komen alle boeken ook nog eens tot leven. Zal hij zijn angsten kunnen overwinnen?

Voor kinderen vanaf 7 jaar. De voorstelling is gratis, maar reserveer wel een plekje via onderstaande link.

Workshop weven met wol

Wist je dat De Cultuurfabriek vroeger een wolfabriek was?

In Museum Veenendaal leer je meer over het weven van wol en kan je de oude rondbreimachine én weefgetouw uit de oorspronkelijke fabriek bewonderen.

Voor kinderen vanaf 6 jaar. Meedoen is gratis, maar het is wel nodig om tickets te reserveren via onderstaande link.

Wat is je lievelingsboek?

In de Kinderboekenweek komt het YouTube-kanaal Why I Love This Book opnamens maken in onze Bieb!

Kom ook langs om iets te vertellen over je favoriete boek en waarom je vindt dat iedereen het moet lezen.

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Meedoen is gratis, maar reserveer wel een plekje via onderstaande link.

Letterspeurtocht

Kan jij alle letters vinden? Doe mee met de speurtocht!

Kinderen van 4 t/m 7 jaar kunnen de hele dag gaan speuren op de jeugdafdeling. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in andere talen!

Voorlezen

Kom genieten van voorleesverhaaltjes van één van onze favoriete schrijvers aller tijden: Annie M.G. Schmidt!

Kinderen t/m 7 jaar kunnen komen genieten van een mooi verhaal. Toegang is gratis, maar het is wel nodig om gratis tickets te reserveren via onderstaande link.

Meer over De Cultuurfabriek

Bekijk de nieuwe site

Dit jubileumfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurmakelaar Veenendaal, Stichting Kind Kansrijk en Stichting Beheer Cultuurcluster Veenendaal.