70 jaar Bibliotheek Veenendaal

Op zaterdag 20 november vieren we dat Bibliotheek Veenendaal 70 jaar bestaat. Dat is 70 jaar vol prachtige culturele programma's, tentoonstellingen, leesplezier, schrijversbezoeken, historische kennis en nog veel meer.

Op de 20e laten we je zien wat we allemaal in huis hebben. Doe mee met activiteiten door het hele gebouw en vier het feestje mee!

Korting op je biebabonnement: Meteen geïnspireerd om Bieblid te worden? In november krijg je 5 euro korting op het standaard volwassen abonnement en het kunstuitleen abonnement. Word lid via onze website of bij de klantenservice in De Cultuurfabriek.

Cadeautje: Ben je al lid van de Bieb? Haal dan een speciaal cadeautje bij de klantenservice op zaterdag 20 november. Op = op.

Activiteiten voor alle leeftijden

Onderstaande activiteiten zijn gratis.

Tentoonstelling: 70 jaar Bibliotheek Veenendaal

Ontdek meer over de geschiedenis van de Bibliotheek in Veenendaal.

Tatjana Almuli over Knap voor een dik meisje

Tatjana Almuli vertelt over de totstandkoming van haar boek en hoe het is om als dikke vrouw te leven in een samenleving waarin dun zijn de norm is.

Neem een kijkje achter de schermen

Ga mee op tour langs allerlei plekjes in de Bibliotheek die je normaal gesproken nooit ziet!

• De oude(rwetse) bibliothecaris

Acteur, verteller en docent Gaby Jansen heet je welkom met bijzondere verhalen over de Bibliotheek van vroeger!

• Muziek in de hal

Geniet van sfeervolle muziek in de centrale hal van De Cultuurfabriek: de Muzenband, Yannick de Gooijer op de piano, een Dwarsfluitensemble en Vioolensemble van de Muzen komen optreden.

Mini-workshop: Etsen

Maak je eigen ets! Een afbeelding gemaakt in diepdruktechniek van een koperen of zinken plaat.

Mini-workshop: Dot painting

Een eeuwenoude schildertechniek die nu een nieuwe opleving heeft: Aboriginal dot painting.

Historisch beeldmateriaal

Ontdek met historisch filmmateriaal hoe de Bibliotheek in Veenendaal is veranderd door de jaren heen bij Historische Vereniging Oud Veenendaal.

Activiteiten voor kinderen

Onderstaande activiteiten zijn gratis.

Ga op de foto met de Gruffalo!

Ontmoet de Gruffalo in de Bibliotheek.

Kindervoorstelling: De Krekel en de Mier

De Krekel en de Mier; een beeldende voorstelling over de waarde van vriendschap en het maken van persoonlijke keuzes. Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine.

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

FabLab workshop: zelf een stempel maken

Maak met behulp van de lasersnijder je eigen gave stempel in het FabLab!

Wollig voorleesfeest met Bibi het Biebschaapje

Luister naar een 'wollig' verhaal en kom knutselen met wol!

Boekenspeurtocht

Kan jij alle boeken vinden en raad je het verborgen woord? Dan maak je kans op een leuke prijs!

Duik in een kinderboek met een green screen!

Heb je altijd al in een boek willen leven? Neem een green screen foto in onze fotostudio en doe net alsof!

Het jubileumfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurmakelaar Veenendaal, Prins Bernhard Cultuurfonds en het KF Heinfonds.