AfhaalBieb

Helaas is de Bibliotheek nog steeds gesloten, maar de afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om te zorgen dat al onze leden toch nog kunnen blijven genieten van de collectie.

Tot het einde van de lockdown kan je langskomen om gereserveerde boeken op te halen óf om je te laten verrassen. Ook kan je boeken komen inleveren. Op deze pagina lees je hoe het moet.

Optie A: reserveer boeken

1. Reserveren

Weet je precies welk boek(en) je thuis wilt hebben? Reserveer boeken en haal ze bij ons op.

Je kan boeken reserveren door naar de catalogus te gaan en je gewenste boek op te zoeken. Klik op de titel die je wilt hebben en klik daarna op de knop 'Reserveren'. Je kan dan inloggen om de reservering af te ronden.

Reserveren kost €0,50 per boek.

Wil je weten hoe je kan inloggen of hoe je online reserveringsgeld kan betalen? Kijk op deze pagina onder 'Online Biebzaken regelen' en 'Betalen'.

2. Ophalen

Als je reservering voor je klaarligt in de Bibliotheek, krijg je een mailtje met een melding.

Je kan dan langskomen om je boeken op te halen. We zijn open als AfhaalBieb op dinsdag en donderdag van 15.00 - 19.00 uur en op woensdag en vrijdag van 15.00 - 17.00 uur.

Zorg ervoor dat je je Bibliotheekpas meeneemt als je je reservering komt ophalen.

We vragen je om in je eentje naar de Bibliotheek te komen als je je reservering ophaalt. Het is daarnaast verplicht om binnen een mondkapje te dragen.

Als je je reservering komt ophalen, kan je ook meteen boeken weer inleveren.

Op zoek naar boekentips?

Neem eens een kijkje op onze collectiepagina's.

Boekentips voor alle leeftijden

Optie B: laat je verrassen!

1. Vul ons formulier in om een tas te bestellen

2. Reserveer een tijdslot in de agenda

3. Kom langs op het door jou geboekte tijdslot

1. Voorkeuren opgeven

Weet je niet precies wat je wilt lezen? Laat je door ons verrassen! Je kan een verrassingstas met 5 boeken of tijdschriften komen ophalen in de Bibliotheek.

Reserveer een tas door ons formulier in te vullen. We hebben een aantal verschillende soorten verrassingstassen in de aanbieding, op genre (voor volwassenen) of leeftijd (voor kinderen).

De verrassingstassen zijn gratis. Je hoeft geen leengeld te betalen om ze te lenen.

Per pas kan je één tas lenen.

2. Ophalen

Heb je een tas gereserveerd? In onderstaand schema kan je zien vanaf welke dag je je tas kan komen ophalen.

Je kan in onze agenda een tijdslot boeken om je tas op te halen. Er zijn tijdsloten beschikbaar op dinsdag en donderdag tussen
15.00 - 19.00 uur en op woensdag en vrijdag tussen 15.00 - 17.00 uur. Let op: op dinsdagavond 26 januari blijven we gesloten, we zijn dan open tot 17.00 uur.

Zorg ervoor dat je je Bibliotheekpas en het ticket voor je tijdslot
(uitgeprint of op je mobiel) meeneemt als je je tas komt
ophalen.

We vragen je om in je eentje naar de Bibliotheek te komen als je je
tas ophaalt. Het is daarnaast verplicht om binnen een mondkapje te dragen.

Als je je verrassingstas komt ophalen, kan je ook meteen boeken komen inleveren.

Verrassingstas gereserveerd op: Ophalen vanaf:
Maandag Woensdag
Dinsdag Donderdag
Woensdag Vrijdag
Donderdag Dinsdag
Vrijdag Dinsdag
Zaterdag Dinsdag
Zondag Woensdag

Optie C: Boeken inleveren

Inleveren

Heb je gereserveerde boeken of boeken/tijdschriften uit je verrassingstas uit? Of heb je toevallig nog boeken of andere materialen thuis die je voor de lockdown had geleend? Je kan ze tijdens de openingstijden van de AfhaalBieb komen inleveren.

Je hoeft hiervoor geen tijdslot te reserveren, je kan gewoon langskomen.

Geen telaatgeld

Door je boeken in te leveren, help je ons ervoor te zorgen dat we altijd genoeg boeken hebben voor alle leden.

Lukt het je niet om boeken of andere materialen weer in te leveren of in te laten leveren door iemand anders? Geen nood: we rekenen tijdens onze sluiting geen telaatgeld. Zodra we weer open gaan, laten we je je nieuwe inleverdatum weten.

Kan ik meer dan 1 tas komen ophalen?

Per pas kan je één verrassingstas lenen. Heb je een heel gezin dat graag verrast wilt worden? Vul per gezinslid met een Bibliotheekpas een formulier in.

Je kan in 1 tijdslot meerdere tassen meenemen. Zorg ervoor dat je de Bibliotheekpassen van iedereen die een tas gereserveerd heeft meeneemt. We verzoeken je ook om in dit geval in je eentje naar de Bibliotheek te komen, dus zorg ervoor dat je alle boeken mee kan nemen.

Ik heb problemen met reserveren of het invullen van het formulier. Kunnen jullie me helpen?

Lukt het niet om boeken online te reserveren of het formulier van het verrassingstasje in te vullen? Je kan ons van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur bellen op 0318 58 26 69.

Ik heb mijn Boek onder de Boom-tas niet kunnen ophalen in december. Kan dit nu alsnog?

Deed je in december mee met Boek onder de Boom en heb je je tas nog niet kunnen ophalen? Deze tassen staan nog steeds klaar in de Bibliotheek. Je kan een tijdslot reserveren om je tas op te halen.