Tips voor thuisblijvers

Meer weten over het coronavirus

Wat is het coronavirus?

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS-CoV-2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken.

De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

bron: RIVM

Voor kinderen

Voorleestip: herhalen

Heb je thuis niet zoveel voorleesboeken? Dat is niet erg, het is juist heel handig om een boek meerdere keren voor te lezen. Voor jonge kinderen is herhaling fijn en goed voor de woordenschat.

Om het niet te saai voor jezelf te maken kan je experimenteren met stemmetjes, andere invalshoeken nemen of kinderen nieuwe details in plaatjes laten ontdekken.

Informatieve bronnen voor jou

Oefenen voor school, handige informatie voor werkstukken en spreekbeurten, tips voor Lezen voor je Lijst en meer handige bronnen vind je op deze pagina.

Verslingerd aan lezen

Heb je thuis al een heel mooi boek gelezen? Of ben je nu bezig in een spannend verhaal? We horen graag wat je er van vindt!

Teken, schilder of schrijf jouw leeservaring op een van onze vlaggetjes en neem hem mee naar de Bibliotheek als we weer open gaan. Dan maken we één grote vlaggenlijn in de Bieb!

Deze actie organiseren we samen met CODA Apeldoorn.

Voor volwassenen

E-books lenen

Als lid van de Bibliotheek kan je ook gebruikmaken van de Online Bibliotheek en heb je dus toegang tot een collectie van 28.000 e-books.

Je kan deze e-books lenen op je smartphone, tablet, e-reader of laptop. Zo kan je thuis alsnog genieten van boeken.

Luisterboeken lenen

Wil je liever luisteren naar een mooi verhaal? Als bibliotheeklid kan je ook luisterboeken lenen bij de LuisterBieb.

In de collectie van de LuisterBieb vind je niet alleen prachtige romans, maar kan je ook kiezen uit informatieve hoorcolleges en taalcursussen.

Digitale bronnen

Je theorie-examen oefenen, krantenarchieven doorspitten of door landelijke erfgoedcollecties bladeren?

Onze pagina met digitale bronnen kan je ook thuis raadplegen!

Het Taalhuis thuis

Heb je een taalmaatje? Of krijg je les in een groep?

Helaas kan je in het Taalhuis nu alleen boeken lenen. Er is geen les en je kan niet afspreken met je taalmaatje.

Wil je thuis toch Nederlands leren?

Vragen over de Online Bibliotheek

Wil je graag gebruikmaken van de diensten van de Online Bibliotheek, maar loop je ergens tegen aan?

Je kan altijd contact met ons op nemen. Stuur ons een mail of bel ons op dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur op 0318 58 26 69.

Nieuwe e-books

Ontdek de hele collectie