Kinderboekenweek 2021

Worden wat je wil | 6 t/m 17 oktober 2021

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, iedereen kan worden waar je van droomt.

Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!


Wat als ik later…

Kom op woensdagmiddag 13 oktober luisteren naar de korte verhalen van leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal.  Geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Wat als jij later kleermaker zou zijn en kleren mocht maken voor een ijdele keizer? Wat voor stof zou jij dan kiezen? Of wat als je schrijver zou zijn en verhalen over heksen zou schrijven. Zou je die heksen dan ook uitnodigen op de koffie? Maar misschien word je wel dokter! En ga je op zoek naar laatjes met woorden verstopt in de keel van een jongetje. Of…word je een beroemd schilder. Eentje die met twee handen tegelijk kan schilderen!

Het worden-wat-je-wil audioboek

De Talentklas Storytelling van het Christelijk Lyceum Veenendaal presenteren: Het worden-wat-je-wil audioboek.

Verhaaltjes om naar te luisteren, bij weg te dromen of om in een deuk te liggen van het lachen. Zelfbedacht, zelfgeschreven én zelf ingesproken door leerlingen van het CLV voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Luister naar de verhalen:  

UITVERKOCHT | Voorstelling: LOET droomt over later

Kom op zaterdagochtend 16 oktober naar deze leuke voorstelling voor kinderen van 3 t/m 6 jaar!

'LOET droomt over later' is grappige, muzikale familievoorstelling waarin Loet samen met alle kinderen en haar lieve hond Mango op zoek gaat naar het allerleukste beroep.

Workshop: Hoe word ik een beroemde Youtuber?

Krijg op woensdagmiddag 13 oktober tips en trucs van de Veense Youtuber Simon van Eek - ook wel bekend als Siem.

Hoe word je een 'beroemde' YouTuber? Dat weet YouTuber Siem als geen ander! Leer tijdens deze workshop hoe je de allerleukste filmpjes maakt en wat zo’n filmpje nou precies succesvol maakt. Ontdek meer over de techniek van het filmen, samenwerken en presentatie.

Kinderboekenweek games

Speel tijdens de Kinderboekenweek drie gratis online games. Leer meer over allerlei beroepen, los mysteries op en ontdek welk beroep het beste bij jou past!

Scan de QR code op de Jeugdafdeling of speel de games via onze website tijdens de Kinderboekenweek.

Beroepenspel

Wat wil jij later worden? Dokter? Of drakenkweker? Of liever toch iets anders? Start snel het Beroepenspel en leer welke beroepen er allemaal zijn!

Worden wat je wil

Welk beroep past bij jou en welk boek hoort daarbij? Doe de test en kom op zaterdag 20 november naar de verjaardag van de Bieb om in jouw boek te duiken.

Mysteriespel

Wil jij weten welke beroepen er allemaal zijn? En ben jij een echte speurneus? Speel het spel en help Lowietje met het oplossen van de mysteries!

Worden wat je wil

Geschenk en prentenboek

Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Je krijgt dit boek mee als je ten minste €12,50 aan kinderboeken besteedt bij Boekhandel van Kooten (of een andere boekenwinkel).

Meer informatie

Ga op ontdekkingsreis!

Kinderboekenweek leesteam

Ook het nieuwe Kinderboekenweek Leesteam gaat met de Kinderboekenweek 2021 aan de slag. Negen enthousiaste kinderen tussen de 6 en de 12 jaar zijn een jaar lang hét gezicht zijn van de Kinderboekenweek en de Kinderjury, waaronder de Veense Xiao Song Boers!

Meer informatie