Maand van de Geschiedenis

Oktober 2023

Eureka!

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand activiteiten door het hele land. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' brengen we in oktober geschiedenis voor het voetlicht met in 2023 het thema 'Eureka!'. Van microscoop tot chipmachine en van deltawerken tot cassette, innovatie is van alle tijden. Op zaterdag 28 oktober vieren we de Dag van de geschiedenis met allerlei gratis activiteiten overal in De Cultuurfabriek voor jong en oud!


Dag van de Geschiedenis

Op zaterdag 28 oktober vieren we de Dag van de geschiedenis met allerlei gratis activiteiten rondom het thema 'Eureka!' voor jong en oud. Tussen 13:00 en 16:00 zijn er activiteiten rondom Veense onontdekte verhalen en uitvindingen.

Meer informatie

Twan Huys – over de Amerikaanse verkiezingen en andere actualiteiten!

Journalist, Buitenhof en College Tour presentator Twan Huys vertelt op zaterdagavond 28 oktober over de Amerikaanse verkiezingen, zijn wandelpassie, het Droompad en ongetwijfeld ook over de brandende actualiteit. Vragen uit de zaal zijn deze avond meer dan welkom!

Meer informatie

Veense geschiedenis in de Bieb