Nederland Leest 2021

Over de grens | November 2021

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de Bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek.

Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens.

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook verleg je met een boek je eigen grenzen vergroot je jouw wereld met nieuwe ervaringen en verhalen.

Geschenkboek: De wandelaar

In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. In november leest heel Nederland daarom één boek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Haal hem gratis bij de Bieb!

Workshop stiftgedichten

Speel zaterdagmiddag 6 november met oude (bieb)boeken en leer je eigen stiftgedichten maken onder leiding van oud-stadsdichter Joyce Willemse.

Josephine Rombouts over Schotland en Cliffrock Castle

Schrijfster Josephine Rombouts vertelt meer over Cliffrock Castle en haar belevenissen als huishoudster op een Schots Kasteel.

Tatjana Almuli over Knap voor een dik meisje

Tatjana Almuli vertelt op zaterdagmiddag 20 november over de totstandkoming van haar boek en hoe het is om als dikke vrouw te leven in een samenleving waarin dun zijn de norm is.

Ga op ontdekkingsreis!