Coronamaatregelen in de Bibliotheek

laatste update 29-11-2021

Nieuwe coronamaatregelen

Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat we naar aanleiding van de persconferentie genoodzaakt zijn weer wat extra maatregelen te handhaven. We hopen op ieders respect en medewerking, maar als allerbelangrijkste hopen we jou binnenkort nog steeds met een grote glimlach (vanachter onze mondkapjes) in De Cultuurfabriek te mogen ontvangen.

Momenteel gelden onder andere de onderstaande maatregelen:

Basisregels

• We houden allemaal 1,5 meter afstand.
  • De Bibliotheek is de komende tijd na 17.00 uur gesloten i.v.m. de avondlockdown. U bent van harte welkom van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot en met 17.00 uur!
  • Het dragen van een mondkapje in De Cultuurfabriek is verplicht. Bij het volgen van een cursus of workshop en in de horeca mag je deze af doen wanneer je op je plek zit.
  • Gebruik van een mandje is verplicht. Per verdieping kan een maximaal aantal bezoekers terecht.
  • Voor Grand Café Blàài en Museum Veenendaal wordt gevraagd een coronatoegangsbewijs te laten zien. Ook hier is nu het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje verplicht.

Activiteiten en cursussen

Kijk op onze website per activiteit of cursus of deze door gaat of niet. Tot na de kerstvakantie (8 januari) zullen we alle avondactiviteiten na 17.00 uur annuleren, verplaatsen of online door laten gaan. Wij zijn bezig met al deze aanpassingen te verwerken, dus houd onze website in de gaten voor meer informatie. De cursisten van lopende cursussen zullen per mail geïnformeerd worden.

Bij sommige activiteiten is een coronatoegangsbewijs nodig, zoals voorstellingen en concerten.

Natuurlijk houden we ook bij activiteiten 1,5 meter afstand. Hierdoor kan het zijn dat er minder mensen deel kunnen nemen aan een activiteit. Scoor dus snel je kaartje voor, want vol is vol!

Het Mamacafé, het Tabletcafé, het Breicafé en de voorleesuurtjes gaan tot nader order helaas niet door. Het Taalcafé gaat online door. Op 15 december is er wel een Online Kerst-Mamacafé. Het FabLab is wel elke zaterdag van 13.00 - 17.00 uur open.

De Bibliotheek: van dinsdag tot en met zaterdag:

• dinsdag en donderdag van 10.00 - 20.00 uur
  • woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

De Stadswinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

Grand café Blàài: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

In de Bieb

Je kunt nog steeds naar hartelust boeken en kunst komen lenen en inleveren. Een mondkapje is echter verplicht tenzij je op een plek zit en we houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Leestafels en studie- en werkplekken zijn beschikbaar, toiletten zijn geopend, je kunt gebruik maken van onze computer en ook is het mogelijk om te printen, scannen en/of kopiëren.

Vragen over onze richtlijnen?

Neem contact met ons op tijdens openingstijden.