We zijn weer open!

laatste update 08-06-2021

Welkom terug!

We zijn blij dat er stap voor stap steeds meer actviteiten mogelijk zijn in onze Bibliotheek! Lees op deze pagina meer over ons aanbod, de mogelijkheden, onze nieuwe openingstijden en onze huisregels.  

Basisrichtlijnen

  •  Blijf thuis bij verkoudheid- en benauwdheidsklachten.
  •  Houd in de Bieb altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  •  Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.

Openingstijden

Nieuw: verruimde openingstijden van de Bibliotheek!

Vanaf 20 mei gelden onderstaande openingstijden.

De Bibliotheek: van dinsdag tot en met zaterdag:

  • dinsdag en donderdag van 10.00 - 20.00 uur
  • woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

De Stadswinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

Café Met Stip wordt Grand café Blàài.
Helaas is deze vanwege verbouwing en restyling nog niet geopend. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie

In de Bieb

De Bieb is weer geopend voor groepen van max 2 personen (uitgezonderd huishoudens/bewoners op hetzelfde adres). Je kunt weer naar hartelust boeken en kunst komen lenen en inleveren.

Studie- en werkplekken zijn beperkt beschikbaar, deze kunnen ter plekke bij de klantenservice gereserveerd worden. Ook is het mogelijk om te printen, scannen of kopiëren.

Huisregels

  • In De Cultuurfabriek is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Bij de ingang van De Cultuurfabriek krijg je een gezondheidscheck en kun je een registratieformulier invullen. Deze kan gebruikt worden voor bron- en contactonderzoek van de GGD. We maken alleen gebruik van je contactgegevens als het nodig is om je te informeren over een besmetting.
  • We vragen je vooraf je handen te desinfecteren, dit kan bij de ingang.
  • Om een overzicht te houden van het aantal bezoekers in de Bieb, is het gebruik van een winkelmandje verplicht. Zijn deze op, dan moet je even wachten.
  • De toiletten kunnen gebruikt worden.

 

Open inloop FabLab

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur is het FabLab open voor iedereen. Kom langs en maak gebruik van onze lasersnijders, 3D-printers, snijplotters en andere machines. Tijdens de open inloop betaal je alleen de materiaalkosten. Laat je fantasie de loop gaan en maak allerlei bijzondere en/of praktische dingen in het FabLab.

De open inloop is er voor kinderen én volwassenen van alle leeftijden. Kinderen t/m 9 jaar mogen met volwassen begeleiding naar binnen. Neem een kijkje in onze agenda om tickets  te reserveren of reserveer via de servicebalie van De Cultuurfabriek.

Ook het Fablab heeft allerlei workshops gepland voor komende zomer. Neem hier een kijkje voor het gehele aanbod.  

Activiteiten en cursussen

Gelukkig is er steeds meer mogelijk en zo mogen ook de activiteiten en cursussen weer van start gaan. Komende tijd staan er tal van leuke cursussen en workshops op de planning, zoals de workshop ‘duurzaam huishouden (maak het zelf)’, de workshop ‘schilderen met wol’ of de lezing ‘kunstgeschiedenis: Bijbelse taferelen bij de Hollandse Meesters’.

Ook voor de zomervakantie is er een vol programma, met leuke workshops als pottenbakken, diverse fotografie workshops, een cursus schilderen in de buitenlucht en nog veel meer.

Neem een kijkje in onze agenda voor het gehele aanbod en om je in te schrijven voor de activiteiten. Voor een specifiek overzicht van ons zomerprogramma kun je hier een kijkje nemen.

Mamacafé

Het Mamacafé gaat weer van start! Het Mamacafé is speciaal voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar. Elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur is er een Mamacafé op de jeugdafdeling. Hier kan je kennis uitwisselen over opvoeden, voorlezen of voorgelezen worden, en samen met je kleintje spelen.  

Meedoen is gratis, maar het is wel nodig om vooraf een gratis ticket te reserveren om ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd komen. 1 ticket is geldig voor 1 ouder + maximaal 2 kinderen. Je kan tickets reserveren via de website van de Bibliotheek of via de servicebalie van De Cultuurfabriek.

Taalcafé

De afgelopen maanden heeft ons Taalcafé online plaatsgevonden, maar per dinsdag 15 juni is ons Taalcafé gewoon weer in De Bibliotheek!

Ben jij of ken jij iemand die graag wilt oefenen met het spreken van de Nederlandse taal? Iedere dinsdag van 13.00 – 14.30 uur kun je gratis meedoen met het Taalcafé. Je hoeft hiervoor niet van tevoren te reserveren.

Stadswandelingen

Jaap Pilon, historicus en voormalig wethouder van Veenendaal, geeft weer
bijzondere stadswandelingen door het centrum van Veenendaal. Hier leer je meer
over de geschiedenis van het mooie Veenendaal. Vanaf 19 juni kun je weer
meedoen met de stadswandeling. De aanvang is om 10.00 uur in De Cultuurfabriek,
waar je start met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Inschrijven kan bij de balie
van de Stadswinkel of door te mailen naar info@vvvveenendaal.nl.

Contact en veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opening, boeken die je thuis hebt, overige Bibliotheekzaken of het lenen van e-books en luisterboeken bij de Online Bibliotheek?

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 13.00 uur via 0318 - 58 26 69.

Ook kan je ons mailen via receptie@bibliotheekveenendaal.nl.

 

Ik wil graag naar de Bibliotheek, kan dat?

Ja, dat kan weer. De Bibliotheek is per donderdag 20 mei weer geopend volgens de nieuwe openingstijden. Lees hier boven de actuele richtlijnen.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik de Bibliotheek tijdens openingstijden bezoek?

Ja, dat kan. Je mag tijdens de openingstijden van de Bibliotheek (vanaf donderdag 20 mei) komen wanneer je wilt. Je hoeft je bezoek dus niet van tevoren te reserveren. Wel willen je er graag op attenderen dat we je in de Bibliotheek verzoeken een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar), je handen te desinfecteren en een mandje bij de ingang mee te nemen.  

Wanneer moet ik de boeken die ik nog thuis heb inleveren?

Tijdens de gehele sluiting is er geen (extra) telaatgeld gerekend. De nieuwe inleverdatum is 3 juni. Je krijgt dus geen boete voor boeken die vanaf 14 december tot de nieuwe inleverdatum ingeleverd hadden moeten worden.

Ook boeken die vóór deze week ingeleverd hadden moeten worden, zullen geen extra telaatgeld oplopen. Heb je hier vragen over, stel ze dan aan een van onze medewerkers.
 

Moet ik abonnementsgeld betalen over de periode dat de Bibliotheek dicht was?

Ja. De corona-crisis is een overmachtsituatie waardoor de Bibliotheek een deel van haar dienstverlening tijdelijk niet kon leveren. Je kunt altijd gebruik maken van onze online diensten zoals databanken, e-books en luisterboeken. Zie onze tips-voor-thuis pagina.

Mag ik weer gebruik maken van de studie-/werkplekken in de Bibliotheek?

Studie- en werkplekken zijn beperkt beschikbaar, deze kunnen ter plekke bij de klantenservice gereserveerd worden.  

Mag ik weer gebruik maken van de computers en de printers in de Bibliotheek?

Het is vanaf 20 mei weer mogelijk om te printen, scannen en kopiëren.

Mag ik weer gebruik maken van de toiletten in De Cultuurfabriek?

De toiletten zijn geopend.