Actuele richtlijnen

laatste update 14-10-2020

Wat leuk dat je er bent

Sinds dinsdag 12 mei om 10.00 uur zijn onze deuren weer open voor iedereen. Om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te garanderen, nemen we de landelijke richtlijnen in acht.

Basisrichtlijnen

Bezoek De Cultuurfabriek niet bij verkoudheidsklachten of als jij of iemand in je gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft.

Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar (dit geldt ook voor jongeren van 13 t/m 17 jaar).

Nies en hoest in de binnenkant van je elleboog.

Draag een mondkapje als je 13 jaar of ouder bent.

Kom zoveel mogelijk alleen naar de Bibliotheek.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen alleen naar binnen onder begeleiding van een meerderjarige.

Gezelschappen groter dan 4 (m.u.v. gezinnen met kinderen t/m 12 jaar) worden niet toegelaten.

Activiteiten

Om ervoor te zorgen dat we anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden bij activiteiten, is het nodig om een plek te reserveren door een kaartje te kopen. Dit kan je doen via onze website of via de servicebalie op de begane grond. Bij gratis activiteiten zijn de kaartjes ook gratis.

Bij kinderactiviteiten vragen we ouders om niet met hun kind de ruimte te betreden (tenzij anders aangegeven). Zo kunnen er meer kinderen genieten van een activiteit. Ouders kunnen buiten de ruimte (op anderhalve meter afstand van andere volwassenen) wachten.

Openingstijden en capaciteit

• De Bibliotheek is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.
  • Vanaf donderdag 22 oktober zijn we op donderdagochtend van 10.00 - 13.00 uur exclusief geopend voor mensen uit risicogroepen.
  • We vragen je om bij binnenkomst je handen te desinfecteren.
  • Om een overzicht te houden van het aantal bezoekers in de Bieb, geven we je bij komst een gedesinfecteerd mandje mee.

Mogelijkheden

• In de Bieb kan je boeken en/of kunst lenen en inleveren.
  • Onze toiletten zijn open voor gebruik.
  • De lounge met kranten en tijdschriften is open. Gebruik op eigen risico.
  • De internetpc's en onze printers en kopieerapparaten zijn beschikbaar voor gebruik op eigen risico.
  • De piano, het digitale schildersezel en het HIP zijn beschikbaar voor gebruik op eigen risico.

Lezen en studeren

• Er is een beperkt aantal studie- en leesplekken beschikbaar.
  • Wil je gebruikmaken van een studieplek? Meld je op de tweede verdieping. Als er een plek vrij is, geven we je een item mee na registratie van je contactgegevens en kan je studeren.
  • Wil je op de begane grond in de leeslounge een krant of tijdschrift lezen? Meld je bij een medewerker op de begane grond. Na registratie van je contactgegevens kan je gaan lezen.
  • We maken alleen gebruik van je contactgegevens als het nodig is om je te informeren over een besmetting.
  • Na 14 dagen zullen je contactgegevens verwijderd worden.

Café Met Stip

• Met Stip is vanaf donderdag 15 oktober gesloten.

VVV Stadswinkel

• De Stadswinkel is open op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.
  • Bij de Stadswinkel kan je terecht voor cadeautjes, streekproducten en als VVV-punt.
  • Ook kan je de stadswandeling met stadsgids Jaap Pilon reserveren.

Taalhuis

• Het Taalhuis is weer open voor iedereen met vragen over taal en digitale vaardigheden.
  • Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen.
  • Je kan ook thuis Nederlands oefenen.

FabLab

• Er is wekelijks (op woensdag en op zaterdag) weer het open inloop van het FabLab.
  • De workshops en activiteiten van het FabLab zijn ook weer van start gegaan.

Vragen over onze richtlijnen?

Neem contact met ons op tijdens openingstijden.