Welkom terug!

Goed nieuws: we mogen weer open!

Op dinsdag 12 mei om 10.00 uur openen onze deuren weer voor iedereen die van nieuw leesmateriaal wil genieten. Om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te garanderen, houden we de landelijke richtlijnen in acht.

Basisrichtlijnen

• Bezoek de Bieb niet bij verkoudheidsklachten of als jij of iemand in je gezin koorts of  benauwdheidsklachten heeft.
  • Houd in de Bieb altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Nies en hoest in de binnenkant van je elleboog.
  • Was je handen voor en na je bezoek aan de Bieb.
  • Kom alleen of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen t/m 12 jaar zijn alleen welkom onder begeleiding van een meerderjarige.

Openingstijden en capaciteit

• De Bibliotheek is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.
  • Per verdieping kan een maximaal aantal bezoekers terecht. Om deze aantallen bij te houden, geven we elke bezoeker een gedesinfecteerd mandje mee.

Mogelijkheden

• In de Bieb kan je boeken lenen en inleveren en/of kunst lenen en inleveren.
  • Langer verblijf is helaas niet mogelijk.
  • Vanaf 2 juni zijn onze toiletten weer geopend voor gebruik.

Inleveren en uitlenen

• Om de verspreiding van het coronavirus via de boeken te voorkomen, zorgen we ervoor dat alle ingeleverde boeken twee dagen in quarantaine gaan. Hierdoor zal een ingeleverd boek pas twee dagen na de dag dat je het hebt ingeleverd van je Bibliotheekpas verdwijnen.
  • We vragen iedereen die een nieuw boek komt uitzoeken om alleen boeken aan te raken als je ze daadwerkelijk mee naar huis wilt nemen. Voor deze ene keer: judge a book by its cover!
  • Bereid je bezoek aan de Bieb zo goed mogelijk voor. Zoek thuis op waar de boeken die je wilt lenen staan, zodat je niet lang in de Bieb hoeft te blijven.

Geen telaatgeld

• We rekenen tot nader order geen telaatgeld. Wel vragen we iedereen om zoveel mogelijk de reguliere uitleentermijn van 4 weken aan te houden. De nieuwe inleverdatum van boeken en overige materialen die op of na 17 maart 2020 ingeleverd hadden moeten worden is 15 juni.
  • Let op: materialen die een inleverdatum voor 17 maart 2020 hadden, moeten uiterlijk 20 mei worden ingeleverd. De periode tussen 17 maart en 20 mei wordt niet meegeteld in de telaatgeldberekening. Voor 17 maart en na 20 mei 2020 wordt er wel telaatgeld berekend op deze materialen.

Café Met Stip

• Vanaf dinsdag 2 juni is met Stip weer geopend.
  • Met Stip is open op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 15.00 uur voor koffie, thee en simpele broodjes.
  • Je kan je bestelling zelf bij de counter ophalen.
  • We verzoeken je om met je pinpas te betalen.
  • De leestafel met kranten en tijdschriften blijft voorlopig gesloten.

VVV Stadswinkel

• Vanaf dinsdag 2 juni is de Stadswinkel weer geopend, op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 15.00 uur.
  • Bij de Stadswinkel kan je terecht voor cadeautjes, streekproducten en als VVV-punt.
  • Op dit moment zullen er nog geen stadswandelingen georganiseerd worden vanuit de Stadswinkel.

Taalhuis

• Het Taalhuis is nu gesloten. Het inloopspreekuur gaat nu niet door.
  • Je kan wel contact met ons opnemen voor vragen.
  • Ook kan je thuis Nederlands oefenen.

FabLab

• De open inloop van het FabLab gaat (tenzij er veranderingen plaatsvinden in de landelijke richtlijnen) op 1 juli weer van start.
  • Ondertussen zijn er allerlei online mogelijkheden en activiteiten waardoor je kan blijven genieten van het FabLab.

Vragen over onze richtlijnen?

Neem contact met ons op tijdens openingstijden.