Tips voor thuis

De Bibliotheek is vanaf maandag 14 december helaas weer gesloten.

We willen iedereen graag blijven inspireren en laten genieten van verhalen, ook als je niet naar ons toe kunt. Op deze pagina vind je allerlei thuisblijftips voor jong en oud.

De Online Bibliotheek

E-books en luisterboeken

Ben je lid van onze Bibliotheek? Dan kan je ook gebruikmaken van de collectie van de Online Bibliotheek, met duizenden e-books en luisterboeken uit allerlei genres.

Je kan de Online Bibliotheek-app downloaden om boeken te lezen en te beluisteren op je smartphone en tablet. Er zijn ook mogelijkheden om van verhalen te genieten op je e-reader of laptop/PC.

Inloggen

Je kan inloggen in de app van de Online Bibliotheek met je pasnummer (het nummer boven je naam op je Bibliotheekpas) en je wachtwoord.

Dit wachtwoord is hetzelfde als het wachtwoord wat je gebruikt om in te loggen in Mijn Menu.

Heb je nog nooit ingelogd of ben je je wachtwoord vergeten? Klik in Mijn Menu op 'nieuw wachtwoord aanvragen'. Je krijgt dan een mail en daarmee kan je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Contact met ons

Heb je vragen over de Online Bibliotheek?

We zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 10.00 - 13.00 uur via 0318 58 26 69.

Daarnaast staan we open voor vragen via Facebook.

Contact met de Online Bibliotheek

Je kan je vragen over de Online Bibliotheek ook rechtstreeks bij hen stellen. Je kan hier ook terecht op momenten dat wij niet bereikbaar zijn.

Onze online lees- en luistertips

Digitale bronnen

Krantenarchieven, wetenschappelijke tijdschriften, erfgoedcollecties en meer: gratis toegankelijk voor al onze leden.

Leer werken met DigiD en de digitale overheid

Een handige site met e-books en oefeningen voor iedereen die meer wilt weten over o.a. het aanvragen van een DigiD, de nieuwe coronamelder, het donorregister, het invullen van Mijn Toeslagen en meer.

TijdschriftenBieb

Vrij Nederland, Margriet, Psychologie Magazine, Happinez en nog veel meer: lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Gratis voor leden van de Bibliotheek.

Gratis online cursussen

Van marketing tot taal tot persoonlijke ontwikkeling: als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot allerlei online cursussen en trainingen van Soofos en GoodHabitz.

IJskoude thrillers (e-books en luisterboeken)

Voor kinderen en jongeren

Voorleestip: herhalen

Heb je thuis niet zoveel voorleesboeken? Dat is niet erg, het is juist heel handig om een boek meerdere keren voor te lezen. Voor jonge kinderen is herhaling fijn en goed voor de woordenschat.

Om het niet te saai voor jezelf te maken kan je experimenteren met stemmetjes, andere invalshoeken nemen of kinderen nieuwe details in plaatjes laten ontdekken.

Online voorleestips (0-6 jaar)

Beestachtige e-books (6-9 jaar)

Junior Einstein

Een handige website met allerlei oefeningen voor alle vakken van de basisschool. Gratis toegang voor Bibliotheekleden.

Online informatie voor werkstukken

Allerlei handige informatie en boekentips om jouw werkstuk of spreekbeurt fantastisch te maken.

Spannende e-books over de oorlog (9-12 jaar)

Yoleo

Met de handige leeshulp Yoleo lees je allerlei populaire boeken die tegelijkertijd aan je worden voorgelezen. Zo wordt lezen nóg leuker en makkelijker!

Lezen voor je Lijst

Op zoek naar leuke boekentips voor je leeslijst die helemaal passen bij jouw leesniveau?

Uittrekselbank

Handig voor je mondeling: betrouwbare en actuele uittreksels van Nederlandse en buitenlandse literatuur.

E-bookversies van verfilmde boeken (12-15 jaar)

Nagelbijtend spannende e-books (15+)