BlueBot & Ssst! De tijger slaapt

24 juli 2019, van 14:30 tot 15:30

Kosten: €2

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Luister naar het prentenboek Sst! De tijger slaapt en leer hoe je het verhaal kan nadoen met de schattige BlueBot.

BlueBot & Ssst! De tijger slaapt

In deze activiteit combineren we het plezier van voorlezen met een beetje techniek. Aan de hand van Ssst! De tijger slaapt, dat vorig jaar verkozen werd tot Prentenboek van het Jaar, gaan kinderen van 4 t/m 6 jaar aan de slag met de schattige robot BlueBot. Deze robot is speciaal gemaakt om kinderen van 4 t/m 6 jaar kennis te laten maken met de basis van logisch nadenken en programmeren.

Eerst wordt het prentenboek voorgelezen en kunnen de kinderen genieten van het mooie verhaal van Britta Teckentrup. In het verhaal komen de ooievaar, vos, muis, kikker en schildpad de slapende tijger tegen op weg naar een groot feest. Voorzichtig lopen ze om hem heen, om hem niet wakker te maken.

Daarna gaan de kinderen aan de slag met de BlueBot en een speciale mat. Ze leren hoe ze de BlueBot alle dieren naar het feest kunnen leiden, zonder de tijger wakker te maken. Ssst! Hij slaapt!

Meedoen

De activiteit vindt plaats op woensdag 24 juli van 14.30-15.30 uur en is speciaal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Kaartjes zijn €2 en zijn te koop via de servicebalie in de Bibliotheek of de knop hierboven.